FL: Trenčín vydrel víťazstvo, psychika už hrá veľkú rolu

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 08:56 • 2 min
FL: Trenčín vydrel víťazstvo, psychika už hrá veľkú rolu

TRENČÍN - Trenčín za necelé dva týždne tretí raz zvíťazil nad Ružomberkom, aj päť kôl pred koncom futbalovej Fortuna ligy bude viesť pred Slovanom Bratislava minimálne o šesť bodov.

slovakia

left justify in out

AS v utorok doma proti MFK nasmeroval za troma bodmi už v 3. min Samuel Kalu Ojim, ďalší gól pod hradom Matúša Čáka napokon nepadol. "Belasí" zaostávajú o deväť bodov, v stredu o 17.55 h na Pasienkoch v 28. kole privítajú Spartak Trnava.

"Bolo to naozaj vydreté a upracované, úspech sa rodil ťažko. Psychika už hrá veľkú rolu. Víťazstvo nás však, samozrejme, teší, hoci sme si predstavovali vyšší gólový rozdiel," priznal na tlačovej besede tréner úradujúceho majstra a terajšieho lídra Martin Ševela a dodal: "Už sa pozeráme dopredu, treba sa pripraviť na ďalších súperov. Musíme si to prebrať po mentálnej stránke, aby sme neboli zakríknutí ako dnes a nebáli sa hrať. Nebola tam totiž taká ponuková činnosť a kombinácie ako v niektorých predchádzajúcich zápasoch. Keď súpera nedorazíte druhým či dokonca tretím gólom, stále žije a hrozí."

Trenčania predtým prekonali Ružomberčanov v semifinále národného pohára Slovnaft Cupu 5:1 a 1:0 a Ševela podotkol: "Náš súper predviedol svoj najlepší výkon z tých troch zápasov. Som rád, že sa nám podarilo ´uskákať´ v obrane štandardné situácie, na ktoré Ružomberok má nebezpečných hráčov, a takisto eliminovať protiútoky."

Kouč hostí Ladislav Pecko po tesnej prehre, piatej v súťažnom dueli v rade, skonštatoval: "Trošku sme im to uľahčili, keď sme tak rýchlo inkasovali. Inak sme hrali tak, ako sme si predstavovali. Keď však chcete uhrať v Trenčíne nejaký výsledok, musíte dať gól, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Prípadných 1:1 by bolo zaslúženou odmenou pre našich hráčov za to, ako k tomu pristúpili a bojovali."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies