FL: Trenčín po troch mesiacoch doma, výkop má Marián Hossa

NETKY.SK • 21 August 2015, 15:09 • 2 min
FL: Trenčín po troch mesiacoch doma, výkop má Marián Hossa

BRATISLAVA - Až tri mesiace, presnejšie 92 dní, museli čakať futbalisti úradujúceho majstra AS Trenčín, aby sa ukázali fanúšikom aj v domácom prostredí - na umelej tráve.

slovakia

left justify in out

Naposledy sa tak stalo 23. mája v zápase predposledného 32. kola uplynulého ročníka proti Žiline (0:1). Rekonštrukcia hlavnej hracej plochy štadióna na Sihoti spôsobila, že zverenci trénerskej dvojice Martin Ševela - Ivan Vrabec odohrali prvých päť kôl sezóny 2015/2016 na trávnikoch u súperov. Premiérový domáci duel absolvujú hráči AS Trenčín v nedeľu 23. augusta o 16.30 h proti MFK Ružomberok v rámci 6. kola Fortuna ligy. Všetko bude mať slávnostný rámec. "Púť začneme na novom trávniku a hráčov vyprevadí trojnásobný víťaz Stanleyho pohára Marián Hossa. Práve on bude mať na starosti čestný výkop. Okrem kvalitného futbalu sa diváci môžu tešiť aj na sprievodné akcie, ktoré budú už hodinu a pol pred zápasom," informuje oficiálna internetová stránka trenčianskeho klubu s tým, že záujemcovia sa môžu odfotiť s minulosezónnymi trofejami AS. Ako je známe, okrem prvenstva v lige triumfoval Trenčín aj v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cupe a získal double.


Spomenutá netradičná päťzápasová porcia na trávnikoch súperov v úvode ligovej sezóny 2015/2016 však hráčom AS aspoň čo sa týka výsledkov absolútne neublížila, skôr naopak. V doterajších vystúpeniach získali futbalisti Trenčína plný počet 15 bodov a so skóre 7:0 sú suverénne lídrami klasifikácie Fortuna ligy. Druhá v poradí Myjava má o šesť bodov menej. Navyše brankár AS Igor Šemrinec nemusel ešte ani raz vyťahovať loptu zo siete a už 450 minút v tejto sezóne si drží čisté konto.


"Musíme naďalej makať jeden za druhého, pokiaľ niekto vypustí súboj, už sa to ťažko napráva. Kľúčom k úspechu je spolupráca. Všetkých päť doterajších ligových zápasov bolo náročných, ale trénujeme dvojfázovo, lebo vieme, za čím ideme. Sme radi, že sa budeme môcť predstaviť už pred domácim publikum a našimi rodinami," citoval portál fortunaliga.sk slová pravého obrancu Trenčína Petra Čögleya, ktorý ďalej poznamenal: "Samozrejme, že nás teší päťzápasová šnúra víťazstiev na nulu, ale nesmieme zaspať na vavrínoch. Musíme dať do každého duelu sto percent. Doterajšia štatistika je vizitkou celého mužstva a výsledok tímovej práce. Na ihriskách súperov sa nám darilo, uvidíme, ako nám to bude padať doma."


Dvadsaťsedemročný zadák (nar. 11. augusta 1988) pripomenul, že počas prípravy nehrali na umelej tráve žiadny zápas. "Myslím si, že sme na nej nezabudli hrať. V stredu sme mali prvý tréning a cítili sme sa dobre. Umelá tráva je rovná a lopta na nej neskáče všelijako, môžeme si to dať do nohy. Rovné ihrisko ukáže, kto je aký futbalista. Teraz sú všetky trávniky v dobrom stave, ale ku koncu jesene to už býva horšie. Potom stav ihrísk vyhovuje mužstvám, ktoré viac bojujú, než by hrali konštruktívny futbal."


Pri domácej tohtosezónnej premiére na futbalistov AS čaká Ružomberok, ktorý zatiaľ nezvíťazil. V tabuľke patrí klubu spod Čebraťa až 10. miesto s tromi bodmi (bilancia: 0 - 3 - 2) a skóre 5:8. "Ide o nevyspytateľného súpera, fyzicky dobre pripraveného. Majú v kádri veľmi kvalitných hráčov, akurát momentálne možno nemajú formu. To však nič nemení na tom, že nedeľňajší zápas nemôžeme podceniť, nepripúšťame si ani remízu. Ružomberok má svoje problémy, sú to ich záležitosti, my musíme ísť za svojím a vyhrať," uviedol pre fortunaliga.sk trenčiansky rodák Čögley a dodal: "V kádri majú Ružomberčania skúsených borcov, ktorí už majú čosi odkopané. Určite sa nesústredíme vyslovene len na Jakubka. Vieme, že hráči MFK majú kvalitu smerom dopredu, je tam Ďubek, Masaryk a ďalší hráči, ktorí môžu dať gól. My sa však budeme snažiť držať loptu na svojich kopačkách, aby sme im nedali priestor. Sústredíme sa najmä na seba, protivníka nikdy veľmi neštudujeme. Berieme to ako ďalší duel v poradí, konečne pred vlastnými fanúšikmi."


ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies