FL: Trenčín nezaváhal a Dunajskú Stredu porazil s trojgólovým náskokom

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 09:52 • 2 min
FL: Trenčín nezaváhal a Dunajskú Stredu porazil s trojgólovým náskokom

TRENČÍN - Domáci tím mal do zápasu parádny vstup. Už po troch minútach hry sa do šestnástky vrútil Van Kessel, nedal sa odstaviť protihráčom a s prehľadom otvoril skóre. Hosťujúci kolektív mohol vyrovnať po deviatich minútach hry.

slovakia

left justify in out

Michalíkov priamy kop pred Šemrincom nepríjemne skočil a gólman Trenčína mal plné ruky práce. Atraktívnu úvodnú pätnásťminútovku zakončil únik Rabiua. Na jeho nízky center však Mondek nedočiahol. Následne sa hostia snažili v prvom rade prehusťovať priestor pred vlastným pokutovým územím. Domáci tím držal loptu prevažne na vlastných kopačkách, ale vyložené šance sa rodili menej často. V 30. min sa lopta od nôh protihráča odrazila k Van Kesselovi, tentoraz v podobnej pozícií ako na začiatku zápasu prestrelil. Päť minút pred koncom pohrozila Dunajská Streda opäť. Po centri sa lopta viackrát odrazila, napokon ju v náručí schoval Šemrinec. V závere polčasu skúšal šťastie ešte Mondek, jeho pokus smeroval tesne nad bránu. 

Do druhého polčasu naskočili domáci lepšie. V 51. min poslal na Polačeka krížnu strelu Mondek, ten ju iba vyrazil pred Rabiua, pre ktorého už nebol problém loptu z pár krokov poslať do siete. Domácich tento moment posmelil a snažili sa produkovať okulahodiace akcie. Stopercentné šance však neprichádzali. Po hodine hry natiahol strelou z diaľky brankára Ljubičič. Dunajskostredčania sa snažili oživiť ofenzívu a vytiahli sa spred vlastnej šestnástky viac na polovicu súpera. Náznaky ich aktivity do konečnej fázy doviesť nedokázali. Až pätnásť minút pred koncom mohol ľahkovážnosť v obrane využiť Szarka. Jeho strela z hranice šestnástky smerovala po ľavej ruke gólmana a Šemrinec ju vytesnil mimo troch žrdí. Otvorená obrana DAC dala priestor Jairovi, jeho hlavička skončila v Polačekových rukaviciach. V závere zápasu Trenčín pridal ešte jeden gól. Edmond po dvoch minútach na ihrisku poslal loptu medzi nohy brankára a upravil na konečných 3:0. 

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Videli sme dobrý zápas z obidvoch strán. Mali sme výborné vstupy do oboch polčasov. Súpera sme do vážnejších šancí veľmi nepustili. Toto bol prvý súper, ktorý sa snažil hrať otvorený futbal. Zodpovedne sme sa na zápas pripravili, dali sme tri góly. Divákom sa zápas musel páčiť. Hráčom gratulujem ku kvalitnému výkonu."

Tomislav Marič, tréner Dunajskej Stredy: "Nemám čo veľa povedať. Gratulujem Trenčínu k víťazstvu. Dostali sme skoré góly, a potom to bolo pre môj tím náročné dostať sa naspäť do zápasu. Od mojich 20 rokov som v profesionálnom futbale. Urobil som analýzu hry Trenčína a povedali mi, že budeme hrať na umelej tráve. Toto nebola umelá tráva, ale obývačkový koberec. Je to ťažké, keď je človek zvyknutý na prírodnú trávu a je ťažké hrať na obývačkovom koberci. To ale nie je výhovorka. Domáci vyhrali zaslúžene."

Rozhodca Roland Weiss (druhý zľava) udeľuje žltú kartu Trenčanovi Jairovi (uprostred) za faul na brankára hostí Martina Polačka (druhý sprava) v zápase 23. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - FK DAC 1904 Dunajská Streda v Trenčíne v sobotu 21. marca 2015

AS Trenčín - DAC Dunajská Streda 3:0 (1:0)
Góly: 3. Van Kessel, 51. Rabiu, 86. Edmond. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Jairo, Lobotka - Michalík, Krišto, Ljubičič, Brašeň, Kwin, Černák, 2642 divákov
 

 

 

zostavy a striedania:


AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramon, Rundič, Lawrence – Lobotka – Bero, Lobotka, Rabiu (77. Koolwijk) - Van Kessel (84. Edmond), Jairo, Mondek (70. Guba)

DAC Dunajská Streda: Polaček – Turňa, Michalík, Kwin, Šnirc (21. Ujlaky) – Krišto (57. Sarr) Ljubičič – Štepanovský, Sesar, Brašeň (70. Černák) – Szarka
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona