FL: Trenčín by rád zavŕšil postupku a vystúpil až na vrchol

NETKY.SK • 26 Február 2015, 16:20 • 2 min
FL: Trenčín by rád zavŕšil postupku a vystúpil až na vrchol

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín obsadili v jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže 2. miesto, v devätnástich odohraných dueloch získali 37 bodov.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénerov Ivana Vrabca a Martina Ševelu majú pred štrnásťzápasovou "jarou" 37 bodov, na lídra MŠK Žilina trojbodové manko, ale pred bronzovou Senicou o sedem bodov viac. "Nevyhneme sa tomu, že sme v hre o majstrovský titul. Pokiaľ bude šanca, zabojujeme o ňu. Prvoradým cieľom však zostáva umiestniť sa na priečke, ktorá nás posunie opäť do pohárovej Európy," uviedol pre agentúru SITA predseda predstavenstva a generálny manažér trenčianskeho klubu Róbert Rybníček. Hráči AS skončili v sezóne 2012/2013 v konečnom účtovaní tretí, v uplynulom súťažnom ročníku už boli vicemajstri, spomenutú postupku by v tíme AS radi zavŕšili a získali premiérový majstrovský primát v ére samostatnej SR.

 

Počas zimnej prestávky odišli z trenčianskeho mužstva aj traja stabilní hráči základnej zostavy Nigérijčan Moses Simon, Bosniak Haris Hajradinovič (obaja prestúpili do belgického Gentu) ako aj Patrik Mišák, ktorý prijal ponuku Baníka Ostrava. V klube naopak privítali "navrátilca" Gina van Kessela, ktorý pri predchádzajúcom účinkovaní v Trenčíne nastrieľal v sezóne 2013/2014 solídnych 10 gólov a pridal deväť prihrávok. Vlani odišiel do francúzskeho druholigového AC Arles-Avignon. "Van Kessel prejavil záujem vrátiť sa do Trenčína, kde to už dokonale pozná. Gino bude určite veľkým prínosom a tímu výrazne pomôže," skonštatoval na margo 21-ročného krídelníka a rodáka z Alkmaaru Róbert Rybníček. Van Kesselovi bude robiť holandského "spojenca" stredopoliar Ryan Koolwijk, ktorý naposledy pôsobil v mužstve z Eredivisie FC Dordrecht a v 135 stretnutiach najvyššej holandskej súťaže strelil 8 gólov. "Trenčín je klub s veľkými ambíciami, ktorý navyše predvádza dobrý futbal. Zaostáva síce tri body za prvou Žilinou, ale urobím maximum, aby sme získali majstrovský titul," poznamenal 29-ročný hráč surinamského pôvodu, ktorý podpísal kontrakt na pol roka. Do tímu AS sa po hosťovaní v talianskom druholigovom klube Spezia Calcio vrátil brankár Matej Vozár. 

 

Futbalisti Trenčína absolvovali v príprave na jarnú časť sezóny 2014/2015 dve sústredenia - v Česku a Turecku. Celkovo odohrali 11 stretnutí, v ktorých šesťkrát zvíťazili, dvakrát remizovali a tri razy prehrali pri aktívnom skóre 21:14. Najlepšími strelcami boli so štyrmi presnými zásahmi Jakub Holúbek a Matúš Bero, tri góly dal Brazílčan Jairo de Macedo da Silva. 

 

Káder A-mužstva AS Trenčín pred jarnou časťou sezóny 2014/2015: 
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár 
Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič (Srb.), Madu Kingsley (Nigér.), Peter Čögley, James Lawrence (Angl.), Ramón Rodríguez da Silva (Braz.), Peter Kleščík 
Stredopoliari: Damián Bariš, Ryan Koolwijk (Hol.), Ibrahim Rabiu (Nigér.), Jakub Holúbek, Karol Mondek, Matúš Bero, Stanislav Lobotka 
útočníci: Gino van Kessel (Hol.), Jairo de Macedo da Silva (Braz.), Dávid Guba, Martin Vlček, Emmanuel Edmond (Nigér.) 

Zmeny v kádri AS Trenčín počas zimnej prestávky: 
Príchody: Ryan Koolwijk (FC Dordrecht/Hol. - prestup), Gino van Kessel (Arles-Avignon/Fr.-II. liga - prestup), Matej Vozár (Spezia Calcio/Tal.-II. liga - návrat z hosťovania), Damián Bariš (Nové Mesto nad Váhom/II. liga - návrat z hosťovania), Martin Vlček (z dorastu AS Trenčín) 
Odchody: Moses Simon, Haris Hajradinovič (KAA Gent/Belg. - obaja prestup), Daniel Bednárik (dlhodobé zranenie), Patrik Mišák (Baník Ostrava/ČR - prestup), Matúš Opatovský (Slovan Nemšová/III. liga - hosťovanie) 

Realizačný tím: 
Tréner: Ivan Vrabec 
Asistenti trénera: Martin Ševela, Vladimír Cifranič 
Tréner brankárov: Roman Hodál 
Videoanalytik: Branislav Haviernik 
Konzultant: Gideon van der Wee 
Manažér A-tímu: Drahoslav Bočák 
Lekári: Jozef Takáč, Milan Masaryk 
Fyzioterapeut/masér: Peter Gašperák, Jozef Liška 
Vedúci mužstva: Jozef Hollý 
Kameraman: Martin Kramský 

Prehľad prípravných zápasov AS Trenčín pred jarnou časťou sezóny 2014/2015 (spolu 11 duelov - bilancia: 6 víťazstiev, 2 remízy, 3 prehry, skóre: 21:14): 

AS Trenčín - MFK Skalica 4:1 (1:1) 
Góly: 17. Mondek, 75. Bero, 78. Lawrence, 80. Edmond - 19. Ulrich 

AS Trenčín - SK Sigma Olomouc (ČR) 2:2 (2:0) 
Góly: 11. Guba, 43. Holúbek - 62. Chorý, 73. Plšek 

Slovan Liberec (ČR) - AS Trenčín 2:0 (1:0) 
Góly: 11. Frýdek, 64. Kaiser 

SK Slavia Praha (ČR) - AS Trenčín 1:2 (0:0) 
Góly: 52. Kenia - 54. a 78. Bero 

AC Sparta Praha (ČR) - AS Trenčín 2:1 (1:0) 
Góly: 43. Lafata, 72. Dočkal (z pok. kopu) - 61. Holúbek 

AS Trenčín - Spartak Myjava 0:2 (0:0) 
Góly: 50. Š. Pekár, 77. Kleščík (vlastný) 

AS Trenčín - Spartak Myjava 3:0 (1:0) 
Góly: 5. Frimmel, 72. Švec (vlastný), 75. Jairo 

FC Botosani (Rum.) - AS Trenčín 0:1 (0:0) 
Gól: 85. Lawrence 

FC Mordovia Saransk (Rus.) - AS Trenčín 1:1 (1:0) 
Góly: 16. Le Tallec - 53. Van Kessel 

Esbjerg fB (Dán.) - AS Trenčín 1:2 (1:1) 
Góly: 23. Larsson - 25. Jairo, 73. Bero 

AS Trenčín - MFK Frýdek-Místek (ČR) 5:2 (3:0) 
Góly: 30. a 42. Holúbek, 38. Rabiu, 58. Jairo, 86. Edmond - 66. Matúš, 84. Mehremič (z pok. kopu) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies