FL: Trenčania v novej sezóne bez Gubu, Scheta, Koolwijka aj Maierhofera

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 10:50 • 2 min
FL: Trenčania v novej sezóne bez Gubu, Scheta, Koolwijka aj Maierhofera

TRENČÍN - Víťaz slovenského double z uplynulých dvoch sezón AS Trenčín začal vo štvrtok s letnou prípravou na nový ročník 2016/2017 bez kvarteta futbalistov Dávid Guba, Mitchell Schet, Ryan Koolwijk a Stefan Maierhofer.

slovakia

left justify in out

Odchod Scheta bol pre disciplinárny prehrešok už vopred avizovaný, Maierhoferovi sa klub rozhodol nepredĺžiť kontrakt. "Všetkým štyrom ďakujem za služby odvedené pre AS Trenčín. Stali sa pevnou súčasťou tímu a pomohli k dvom fortunaligovým i pohárovým triumfom. Prajeme im veľa úspechov v ďalšej kariére, jej časť prežili v Trenčíne a dúfame, že budú na toto obdobie spomínať v dobrom," povedal na oficiálnej internetovej stránke trenčianskeho klubu generálny manažér AS Róbert Rybníček.

 

Pod hradom Matúša Čáka mali záujem o pokračovaní spolupráce s Gubom aj Koolwijkom. "Ryan sa po roku a pol strávenom u nás rozhodol spoločne s rodinou pre návrat do Holandska, kde sa upísal Excelsioru Rotterdam. V minulosti sa nám podarilo opätovne naštartovať kariéru viacerých hráčov a platí to tiež v jeho prípade. Odviedol cennú prácu. Gubovi sme takisto pripravovali predĺženie zmluvy, dostal však ponuku z Poľska, akej sme nemohli konkurovať. Sme radi, že zužitkoval našu dôveru, lebo keď prišiel zo Žiliny, málokto mu veril," ozrejmil Rybníček.

 

Zverenci Martina Ševelu odohrajú pred štartom súťaží šesť prípravných stretnutí. Úvodné na nich čaká v nedeľu 12. júna v Poprade, kde si v rámci osláv 110 rokov futbalu zmerajú sily s domácim mužstvom. O necelé dva týždne neskôr (25. júna) je na programe dvojzápas proti MŠK Žilina, na prelome júna a júla Trenčania odcestujú na overené sústredenie do Česka. Tam absolvujú najprv ako súčasť projektu "Česko-slovenské futbalové srdce" duel so štvrtým tímom Synot ligy a víťazom Českého pohára FK Mladá Boleslav (29. júna), o dva dni neskôr dvakrát narazia na miestneho vicemajstra a štvrťfinalistu minulej sezóny Európskej ligy AC Sparta Praha (1. júla). Prvý zápas sa bude konať v Čelakoviciach, druhý sa uskutoční na trávniku akadémie Sparty na Strahove. Začiatkom júla príde na rad päťdňový tréningový kemp v Rakúsku neďaleko Linzu, počas neho odohrá AS prípravný súboj proti ruskému vicemajstrovi FK Rostov (6. júla).

 

V Trenčíne sa nechystajú iba na pokus o tretí úspešný ročník na domácej scéne za sebou, ale majú pred sebou aj výzvu v podobe kvalifikačnej fázy Ligy majstrov, kde ich v predchádzajúcej edícii v druhom predkole vyradil rumunský šampión 2014/2015 FC Steaua Bukurešť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies