FL: Spartak odštartoval letnú prípravu s posilami, pribudne aj Čögley

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 20:57 • 2 min
FL: Spartak odštartoval letnú prípravu s posilami, pribudne aj Čögley

TRNAVA - V pondelok začali prípravu na novú fortunaligovú sezónu aj futbalisti Spartaka Trnava. Hráči sa popoludní hlásili v kabíne realizačnému tímu na čele s trénerom Miroslavom Karhanom. Ten má k dispozícii 25-členný káder.

slovakia

left justify in out

Hráči sa v kabíne zišli o druhej popoludní. Privítali ich prezident klubu Dušan Keketi a nový generálny manažér Pavel Hoftych, príhovor mal samozrejme aj tréner Karhan. "Zaželal som im veľa šťastia a hlavne veľa zdravia, aby odtrénovali celú prípravu. Všetci vieme, že to nebude dlhá príprava, o to bude dôležitejšie, aby každý absolvoval čo najviac tréningových jednotiek," povedal pre oficiálny klubový web Karhan.

 

Po uplynulej sezóne opustila káder pätica hráčov – Kamenár, Nikolič, Majtán, Cleber a Tóth. S posledným menovaným klub rokuje o jeho predĺžení spolupráce pri juniorke, ktorá si udržala druholigovú príslušnosť. "Vzhľadom k tomu, že to je charakterovo silná osobnosť, máme záujem o jeho pôsobenie v juniorke, kde by vystupoval ako líder kabíny. Mladí chalani by sa od neho mohli učiť. Verím, že sa dohodneme," vyjadril sa na margo skúseného Tótha Hoftych.

 

Vedenie klubu momentálne rokuje s trojicou Baez, Depetris a Godál. Tréner Karhan by bol rád, keby sa podarilo dohodnúť so všetkými troma. Je to však otázka na manažment klubu. "S Baezom sa stretneme v utorok a vypočujeme si jeho podmienky. Zo strany Slavie je možnosť predĺžiť jeho hosťovanie o ďalší polrok. Depetris nám dal najavo, že si hľadá lepší angažmán. Aj z toho dôvodu sme priviedli Pauknera do útoku, nie sme nútení urobiť prešľapy. S Godálom smerujeme k dohode," reagoval Hoftych na otázku ohľadom spomínanej trojice hráčov.

 

Tréner Karhan si z juniorky vyhliadol trojicu hráčov. Prvým je Filip Deket, ktorý už s klubom podpísal novú dvojročnú zmluvu. Okrem neho sa budú svoje kvality snažiť potvrdiť Privat Yao a Pepe Guilavogui. Z dorastu sa medzi tri žrde postaví talentovaný Martin Vantruba. "Každý jeden bude musieť presvedčiť, aj tí, ktorí hrali minulú sezónu. Nikto nebude mať žiadny bonus. Hrať budú najlepší jedenásti," dodal Karhan.

 

Do tímu pribudol po odchode Clebera ďalší Brazílčan Edson. Dvadsaťsedemročný defenzívny stredopoliar podpísal v malom Ríme dvojročný kontrakt. Prichádza z brazílskeho klubu Sao Bento. Obliekať bude dres s číslom 28. "Videl som ho na viacerých videách, môže hrať zľava aj sprava. Väčšinou nastupoval na pozícii typickej osmičky, teda spojka medzi defenzívou a ofenzívou. Páči sa mi na ňom jeho pracovitosť, niečo ako Cleber vo svojej vrcholnej forme. Nešetrí krokmi smerom do defenzívy. Uvidíme, či sa adaptuje na tunajšie prostredie. V prípade, že by to nevyšlo, je to posledný takýto hráč, ktorý sa v Trnave ukáže," uviedol Pavel Hoftych.

 

Okrem spomínaných hráčov sa v kabíne objavili už skôr avizované posily – stopér Ivan Hladík a útočník Matúš Paukner. V pondelok vedenie uzavrelo zmluvu s pravým obrancom Petrom Čögleyom.

 

Zmeny sa neudiali iba v hráčskom kádri, ale aj v realizačnom tíme. Miroslav Karhan privítal po svojom boku skúseného asistenta Ivana Vrabca, ktorý podpísal rovnako dvojročnú zmluvu. Naposledy pôsobil na lavičke Dunajskej Lužnej. "V prvom rade som veľmi rád, že ma oslovil taký klub, akým je Spartak Trnava. Je to klub s nesmierne veľkou tradíciou, ktorú si vážim. Je to tím s najlepšími fanúšikmi v slovenskej lige. Som naozaj poctený, že tu môžem pôsobiť. Budem sa snažiť odvádzať čo najlepšiu robotu, aby sme dosiahli vytýčené ciele," vravel Vrabec.

 

Prvého tréningu na trnavskej Slávii sa pre zranenie nezúčastnili Jež s Mihálikom. Čögley sa k tímu pripojí v stredu. Greššák dostal od klubu po svadbe jeden deň voľna navyše. Pripojí sa v utorok. Depetris sa v Trnave ukáže v závere týždňa, kedy s ním bude klub naposledy rokovať o prípadnom zotrvaní v červeno-čírnom drese. Bello Babatounde zostal v rodnom Benine, kde sa mu predĺžil reprezentačný pobyt o tri týždne.

 

"Príprava nebude dlhá, povedal som to aj chalanom v kabíne. Úvodné dva týždne bude tvrdá jazda a následne budeme robiť všetko pre to, aby sme uspeli v prvom predkole Európskej ligy," povedal na záver tréner Karhan.

 

Káder Spartaka Trnava na úvod letnej prípravy

brankári: Jakubech, Strapák, Vantruba

hráči v poli: Čonka, Kadlec, Godál, Čögley, Horník, Hladík, Oravec, Schranz, Mikovič, Baez, Jež, Košťál, Mihálik, Halilovič, Paukner, Deket, Yao, Tambe, Bello, Depetris, Greššák, Pepe Guilavogui.

 

Program prípravy + Európska liga:

6. jún: úvodný zraz

11. jún: prípravný zápas Skalica - Trnava (o 14.00 h)

13. – 18. jún: sústredenie pri Terchovej, hotel Bránica

17. jún: prípravný zápas Trnava – Termalica Bruk Nieciecza (o 13.00 h v Liptovskom Mikuláši)

20. jún: žrebovanie Európskej ligy UEFA (Nyon)

24. jún: prípravný zápas Olomouc – Trnava (v Kroměříži o 16.00 h)

30. jún: prvý zápas 1. predkola EL

7. júl: odveta 1. predkola EL

16. júl: štart Fortuna ligy: Podbrezová - Trnava



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies