FL: Soumah pred zápasom jari so Žilinou: Pre takéto zápasy žije každý futbalista

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 13:12 • 2 min
FL: Soumah pred zápasom jari so Žilinou: Pre takéto zápasy žije každý futbalista

Bratislava - Útočník futbalistov bratislavského Slovana Seydouba Soumah pred nedeľňajším šlágrom Fortuna ligy 2016/2017 proti lídrovi MŠK Žilina verí, že hostia odídu z Pasienkov bodovo naprázdno. Očakávaný súboj dvoch najúspešnejších tímov novodobej histórie slovenského futbalu môže vypointovať fakt, že v prípade výhry získajú "šošoni" siedmy majstrovský titul, čo je len o jeden menej ako majú "belasí".

slovakia

left justify in out

Výber srbského trénera Ivana Vukomanoviča stráca na tím Adriána Guľu desať bodov. Aj vďaka tomu, že v uplynulých dvoch zápasoch FL v Dunajskej Strede a Ružomberku Slovan prehral gólmi z posledných minút.

 

"Jediným spôsobom ako odčiniť posledné zaváhania je podať proti Žiline náš najlepší výkon a dosiahnuť priaznivý výsledok. Vieme, že to nebude ľahké, ale sme Slovan a musíme súperovi ukázať, že z Bratislavy si body neodvezie. Poctivo sa pripravujeme a za seba môžem povedať, že pre takéto zápasy žije každý futbalista. Myslím si, že to bude obojstranne kvalitný duel. Tréner od nás očakáva, že v tomto dôležitom súboji odvedieme na ihrisku dobrú prácu a my chceme jeho očakávania splniť," povedal Seydouba Soumah pre oficiálny klubový web Slovana.

 

Bilancia zo zápasov v tejto sezóne je vyrovnaná – jeden triumf Slovana, jedno víťazstvo Žiliny a skóre 2:2. Slovanisti zdolali MŠK v auguste 2016 doma 1:0 práve po góle Seydoubu Soumaha. Guinejský stredopoliar je aktérom aj priameho súboja o honor najlepšieho strelca súťaže. Soumah dal zatiaľ v lige šestnásť gólov, Žilinčan Filip Hlohovský o jeden zásah viac.

 

"Nebudem klamať, vnímam to aj takto, ale prvoradý je vždy úspech tímu. Necítim žiaden tlak, nesledujem tabuľku strelcov, pre mňa je podstatná celková tabuľka a to, kde v nej Slovan na konci sezóny bude. S Filip Hlohovským sme spolu hrávali ešte v Slovane, je to chlap, ktorý môže veľa dokázať. Určite by som rád skóroval a minimálne sa mu vyrovnal v poradí strelcov, prvoradé je však pomôcť tímu," dodal 25-ročný ofenzívny stredopoliar, ktorý dal na jar vrátane pohára už osem gólov. "Cítim sa dobre, no musím sa naďalej zlepšovať. Verím, že sa mi bude aj naďalej dariť a aj teraz pomôžem tímu. Rád by som pozval na zápas aj našich fanúšikov, ich podporu určite budeme potrebovať. Podporu sa im pokúsime vrátiť dobrým výkonom aj výsledkom," uzavrel.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies