FL: Slovan získal prvé víťazstvo v sezóne, Banská Bystrica zdolala Trnavu

NETKY.SK • 25 Júl 2022, 07:42 • 2 min
FL: Slovan získal prvé víťazstvo v sezóne, Banská Bystrica zdolala Trnavu

BRATISLAVA – Obhajca titulu Slovan Bratislava si napravil chuť v zápase 2. kola víťazstvom nad Trenčínom 4:0. Nováčik z Banskej Bystrice si prekvapivo poradil so Spartakom Trnava 2:1.

slovakia

left justify in out

Kucka si pripísal prvý presný zásah v belasom drese

 

V 2. kole Fortuna ligy si futbalisti majstrovského Slovana Bratislava napravili chuť a po prehre v úvodnom zápase v Podbrezovej (1:2) zdolali na domácom trávniku AS Trenčín 4:0. Do listiny strelcov sa v 82. minúte zapísal Juraj Kucka, pre ktorého to bol prvý gól za Slovan, premiérové ligové zásahy v "belasom" zaznamenal aj obranca David Hrnčár. Trenčania po bezgólovej remíze so Žilinou neskórovali ani v druhom zápase sezóny. 

 

 

Zlaté Moravce remizovali s nováčikom zo Skalice

 

Druhé kolo bolo rozložené do troch dní a odštartovalo piatkovým zápasom v Zlatých Moravciach. V ňom domáci ViOn viedol 1:0, neskôr aj prehrával 1:2, ale napokon si v súboji s nováčikom súťaže zo Skalice podelil body za remízu 2:2. Pre hostí to bol prvý bod v sezóne. Pozápasovým výrokom zaujal obranca domácich Michal Pintér, ktorý v 36. minúte otvoril skóre z jedenástky: „Penaltu som nikdy v živote nekopal, ani v doraste, ani v Slovenskom pohári. Prišiel som za spoluhráčom Antonom Slobodom, že si verím, a nechal ma ju kopať. Som rád, že som ju premenil."

 

DAC remizoval na pôde Žiliny

 

Kouč FC DAC 1904 Dunajská Streda Adrian Guľa sa vrátil do Žiliny už ako tréner súpera. Hostia prehrávali do 77. minúty po góle Patrika Mysloviča, no čiernohorský útočník Nikola Krstovič skóroval aj v piatom tohtosezónnom vystúpení, na konte má dva góly v najvyššej súťaži a štyri zásahy v predkolách Európskej konferenčnej ligy. Možnosť rozhodnúť nevyužil v nadstavenom čase domáci Adam Kopas, ktorého jedenástku zmaril brankár hostí Daniel Veszelinov.

 

Banská Bystrica získala cenný skalp v zápase so Spartakom Trnava

 

Jedenástka zohrala kľúčovú úlohu aj v zápase Trnavy s Banskou Bystricou. Na gól Róberta Polievku z 35. minúty ešte dokázal odpovedať Martin Bukata, ktorý vyrovnal hneď po prestávke, ale náskok 2:1 po penaltovom góle Davida Depetrisa z 82. minúty si už nováčik súťaže nenechal vziať. Banská Bystrica dosiahla prvé víťazstvo po návrate do najvyššej súťaže. Už po 2. kole má každý z 12 účastníkov FL na konte aspoň bod a zároveň nikto nemá stopercentnú bilanciu s dvomi víťazstvami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies