FL: Slovan zdolal Michalovce a na Žilinu stráca sedem bodov

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 07:50 • 2 min
FL: Slovan zdolal Michalovce a na Žilinu stráca sedem bodov

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom dueli 22. kola Fortuna ligy nad MFK Zemplín Michalovce 3:1.

slovakia

left justify in out

Favorit rozhodol o triumfe už v úvode, keď v prvých dvadsiatich minútach skórovali Tamás Priskin a Seydouba Soumah. Po zmene strán sa presadil aj Aleksandar Čavrič, za hostí v 75. minúte znížil Kristjan Kušta.

 

Slovan si treťou jarnou výhrou poistil druhé miesto v tabuľke a na vedúcu Žilinu, ktorá remizovala v Podbrezovej, stráca po nedeli sedem bodov.

 

Fortuna liga - 22. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 6. Priskin, 20. Soumah, 54. Čavrič - 76. Kušta. ŽK: Morlacchi, Soumah - Žofčák, Sipľak, Qose, Danko, Serečin. Rozhodovali: Horváth - Benko, Kováč, 1089 divákov

zostavy a striedania:

Slovan: Mucha - Sekulič, Saláta, Morlacchi, Kubík - Kóňa (62. Rigo), Savičevič – Priskin (67. Vittek), Soumah, Oršula – Čavrič (85. De Sa)

Zemplín: Macej – Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Žofčák (46. Kušta), Grič (85. Dimitriadis), Leško, Danko, Sedlák - Regáli (63. Serečin)

 

 

Slovan nastúpil bez chorého de Kampsa i novej posily Damnjanoviča povzbudený výsledkom z Podbrezovej, kde stratila ďalšie body vedúca Žilina. Michalovce hrali prvýkrát na jar na pôde súpera a na Pasienkoch sa chceli postarať o prekvapenie.

 

Nič také však domáci nepripustili. Od začiatku zatlačili Zemplín pred jeho pokutového územie. V prvých dvadsiatich minútach si vytvorili štyri čisté šance, ktoré pretavili do dvoch gólov. Najskôr Priskin využil nedôraznosť michalovskej obrany a nikým neatakovaný dorazil do siete strelu Oršulu. Po štvrťhodine hry mohol maďarský reprezentant pridať svoj piaty jarný gól, ale jeho volej skončil na vrchnej sieti. V 20. minúte zvýšil Soumah, ktorý si dokázal spracovať loptu medzi dvoma obrancami a na jeho krížnu strelu Macej nedočiahol - 2:0.

 

Hostia nastúpili do druhého polčasu už bez kapitána Žofčáka, ktorého vystriedal Kušta. O kontaktný gól sa hneď po zmene strán pokúsil Leško, ale jeho prudkú strelu Mucha zneškodnil. Slovan kontroval šancami Priskina a Oršulu, obaja doplatili na nedôrazne zakončenie. To nechýbalo Čavričovi, ktorý v 52. minúte nemal problém doraziť do siete strelu Soumaha a domácich dostal do trojgólového náskoku. Zemplín nerezignoval a vytrvalo sa pokúšal aspoň o čestný úspech. Po hodine hry mal k nemu blízko Danko, ktorého prudký pokus hlavou Mucha efektne vyrazil na roh. V 76. minúte sa už hostia tešili. Presný center Danka využil Kušta, ktorý sa presadil v osobnom súboji cez Salátu a razantnou hlavičkou prekonal Muchu - 3:1. Slovan si v závere výhru postrážil, na jar má z troch zápasov maximálny počet 9 bodov a skóre 9:4. Michalovce zostali na ôsmej priečke.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies