FL: Slovan víťazstvom v Žiline pomohol Trenčínu k titulu

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 07:40 • 2 min
FL: Slovan víťazstvom v Žiline pomohol Trenčínu k titulu

ŽILINA - Futbalisti AS Trenčín sa tešia už v predstihu dve kolá pred koncom sezóny 2014/2015 z historického majstrovského titulu. Ich najvážnejší konkurent v boji o celkový primát MŠK Žilina totiž v stredajšom dueli 31. kola Fortuna ligy podľahol doma tímu ŠK Slovan Bratislava 1:2 a na lídra poradia spod hradu Matúša Čáka má už nedostižný osembodový odstup.

slovakia

left justify in out

Pritom večerný zápas pod Dubňom sa začal pre Žilinčanov dobre, v 22. min ich poslal do vedenia peknou strelou spoza šestnástky Miroslav Káčer. Po zmene strán však "belasí" zvýšili aktivitu a najmä zásluhou Marka Milinkoviča otočili nepriaznivý stav. V 72. min si dal po jeho štandardke a hlavičke Nicolása Gorosita "vlastenca" domáci Milan Škriniar. Spomenutý srbský legionár Milinkovič sa postaral aj o rozhodnutie, keď sa nádherne presadil v 81. min z priameho kopu a rozosmutnil žilinských priaznivcov.


"Túžili sme po titule, tvrdo a ostro sme na tom pracovali. Trenčín nám však nedovolil priblížiť sa mu bližšie ako na päť bodov," uviedol pre TV Dajto sklamaný kouč MŠK Adrián Guľa a pokračoval: "Dnes nám to proti Slovanu nevyšlo, v otázke titulu sa všetko uzavrelo. Viedli sme, ale potom dovolili súperovi po štandardkách streliť dva góly. Za stavu 1:2 sme už mentálne nemali na to, aby sme to otočili. Teraz sme smutní, nie je to jednoduché, ale v stredu je nový deň a ideme ďalej."


V tábore bratislavského klubu, ktorého hráči dosiahli štvrtý trojbodový zápis v rade a víťazstvom 2:1 v Žiline si definitívne zabezpečili účasť v pohárovej Európe, zavládla pochopiteľne radosť. "Určite teší, že sme dnes naplno bodovali. Žilina má veľmi dobré mužstvo. Prvý polčas nebol z našej strany taký, ako sme si predstavovali. Po dohovore v šatni chlapci v druhej časti zabrali, boli agresívnejší v strede poľa, vyhrávali osobné súboje a napokon zaslúžene zvíťazili. Sme radi, že sme si napokon vybojovali účasť v Európskej lige," zhodnotil pre TV Dajto tréner ŠK Slovan Dušan Tittel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona