FL: Slovan v októbri nezaváhal, Kuciak dostal prvýkrát 2 góly

NETKY.SK • 31 Október 2016, 09:04 • 2 min
FL: Slovan v októbri nezaváhal, Kuciak dostal prvýkrát 2 góly

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava si nedeľňajším podvečerným domácim triumfom nad Podbrezovou 2:0 v šlágri 14. kola Fortuna ligy pripísali štvrté víťazstvo za sebou pri skóre 12:2, v októbri v štyroch vystúpeniach nezaváhali.

slovakia

left justify in out

Po úspechoch nad Michalovcami (3:1), Senicou (2:0) a v Zlatých Moravciach (5:1) si poradili len pred 645 divákmi na Pasienkoch aj so spomenutými "železiarmi", keď sa v prvom polčase gólovo presadili útočník Aleksandar Čavrič a univerzál František Kubík. "Belasí" zostali na treťom mieste tabuľky najvyššej slovenskej súťaže, ale druhej Podbrezovej sa priblížili na rozdiel dvoch bodov. Zároveň jej odplatili prehru z 31. júla 2016, keď v 3. kole podľahli súperovi z Horehronia 0:2 gólmi Pavla Šafranka a Michala Breznaníka v závere duelu.


"Odohrali sme dnes veľmi dobrý zápas. Najmä prvý polčas hodnotím z našej strany ako vydarený. Vyznačovali sme sa efektivitou, strelili sme dva góly. Boli sme aktívni, agresívni, získali sme veľa lôpt na súperovej polovici. Niektorí hráči podali výborné individuálne výkony. Po zmene strán sme chceli nechať viac hrať súpera a vychádzať z dobre organizovanej defenzívy. To sme dokázali a neumožnili sme hosťom utvoriť si šance. Som veľmi rád, že sme vyhrali a neinkasovali," zhodnotil duel pre klubový web srbský tréner ŠK Slovan Ivan Vukomanovič a doplnil: "Mrzí ma, že pre zranenia nedohrali De Kamps a Čavrič. Podbrezová potvrdila svoju kvalitu, má veľmi dobré mužstvo a nie náhodou je druhá v ligovej klasifikácii. Je dobré, že sme sa k nej opäť priblížili. Chceme v tomto trende pokračovať, ďalej sa tlačiť bližšie k čelu tabuľky. Verím, že súťaž bude zaujímavá až do konca."


Futbalisti Podbrezovej nenadviazali na dve ostatné víťazstvá na súperovej pôde - v Trnave i Myjave triumfovali zhodne 2:0. Brankárska opora Martin Kuciak v siedmich tohtosezónnych vystúpeniach ŽP Šport "vonku" inkasoval iba raz, teraz na Pasienkoch musel 34-ročný gólman vyťahovať až dva razy loptu zo svojej siete, čo sa mu v tejto sezóne ešte nestalo. "Z nášho pohľadu to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme nedokázali preniesť celotýždňovú prácu na ihrisko. Slovan bol aktívnejší, agresívnejší a premenil dve situácie. Tým získal väčší pokoj a do prestávky bola hra jednoznačne v jeho réžii," uviedol po stretnutí kouč podbrezovského mužstva Marek Fabuľa a dodal: "Druhý polčas už bol o niečom inom. Boli sme aktívnejší, podobalo sa to tomu, čo sme chceli predviesť. Vzhľadom na to, že Slovan dokázal premeniť svoje šance, mu blahoželám k víťazstvu."


Najbližšie sa hráči ŠK Slovan predstavia v rámci 15. kola Fortuna ligy opäť na Pasienkoch - v nedeľu 6. novembra o 15.20 h privítajú FC DAC 1904 Dunajská Streda. Na Podbrezovú čaká už o dva dni skôr v piatok 4. 11. o 17.00 h domáci súboj proti úradujúcemu majstrovi AS Trenčín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies