FL: Slovan v dohrávke 6. kola zdolal Trnavu

NETKY.SK • 26 August 2015, 07:23 • 2 min
FL: Slovan v dohrávke 6. kola zdolal Trnavu

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v utorňajšej dohrávke 6. kola Fortuna ligy 2015/2016 nad úhlavným rivalom Spartakom Trnava 2:0 (1:0).

slovakia

left justify in out

Úspešnú premiéru na lavičke "belasých" absolvoval cyperský tréner Nikki Papavasiliou, ktorého gólovo potešili Marko Milinkovič a Adam Zreľák. V ďalšom kole Slovan zostáva na Pasienkoch, keď v sobotu privíta nováčika zo Skalice. Trnava na druhý deň odohrá prvý ligový zápas na novom štadióne, jej súperom bude MŠK Žilina.

 

Fortuna liga - dohrávka 6. kola:

ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 12. Milinkovič (z 11 m), 75. Zreľák. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Kubík, Sekulič - Kamenár, Majtán, Baez, Mikovič, Casado, 1837 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Mucha - Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný - Sekulič - Milinkovič (59. Oršula), Gonzalez (52. Štefánik), Kubík - Zreľák - Priskin (90.+1 Hudák)

Spartak: Kamenár - Janečka, Bortel, Godál, Čonka - Greššák (16. Vojtuš), Baez (72. Halilovič) - Schranz (79. Harba), Casado, Mikovič - Majtán

 

Derby sa pre bojkot oboch fanúšikovských táborov odohrávalo v komornej atmosfére. Na bratislavské Pasienky si našlo cestu len 1837 platiacich divákov a tí sa už v 12. minúte dočkali prvého gólu. Po faule na unikajúceho Priskina zatiahol záchrannú brzdu trnavský brankár Kamenár, ktorý sa maďarskému útočníkovi hodil pod nohy a "belasých" z neodškriepiteľnej jedenástky poslal do vedenia Milinkovič tvrdou strelou pod brvno - 1:0. Domáci, za ktorých nastúpil prvýkrát v tejto sezóne pravý obranca Čikoš, sa rýchlymi akciami snažili zvýrazniť náskok, ale chýbala im presnejšia finálna prihrávka. V 34. minúte sa po bleskovom protiútoku ocitol v ideálnej šanci Zreľák, ale Kamenár ho reflexívnym zákrokom pripravil o gólovú radosť. Spartak sa v priebehu prvého polčasu zväčša bránil, jeho hráči sa technické i fyzické nedostatky snažili kompenzovať tvrdosťou, výsledkom ktorej boli až štyri žlté karty. Až v závere úvodného dejstva sa "bílí andeli" osmelili. Po nenápadnej akcii mohol vyrovnať Majtán, jeho hlavička sa však odrazila od pravej žrde do ihriska. V 41. minúte Baez priťukol loptu hlavou Mikovičovi, ale hosťujúceho útočníka dobre vytlačil do ostrého uhla brankár Mucha a dovolil mu rozvlniť len bočnú sieť. O chvíľu sa neujala ani následná ďalekonosná strela Janečku.

 

V 49. minúte predviedli domáci po osi Podaný - Milinkovič - Priskin modernú akciu, pred posledne menovaným v poslednej chvíli odkopol loptu Bortel a zabránil takmer istému gólu. V 62. minúte sa do centra Podaného zavesil Saláta, ale mieril vysoko nad bránu. Hostia po zmene strán chceli niečo urobiť s nepriaznivým výsledkom a dobrú príležitosť na to mali v 68. minúte. Po prečíslení dostal loptu ako na podnose do gólovej šance Vojtuš, ale Muchu ohrozil nemastnou-neslanou strelou, s ktorou si brankár Slovana poradil. V 75. minúte hostia prepadli pri plnení si obranných činností, Priskin vysunul Zreľáka a ten zoči-voči Kamenárovi nezaváhal - 2:0, čím de facto rozhodol o víťazstve Slovana. Spartak si ani v závere nedokázal vytvoriť súvislejší tlak a z hlavného mesta odišiel so zaslúženou prehrou. Tá mohla byť aj vyššia, Salátova hlavička po rohu však preletela nad brvnom trnavskej brány.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona