FL: Slovan ukončil spoluprácu s trénerom Papavasiliouom

NETKY.SK • 1 August 2016, 07:19 • 2 min
FL: Slovan ukončil spoluprácu s trénerom Papavasiliouom

BRATISLAVA - Nikodimos Papavasiliou skončil vo funkcii trénera futbalistov ŠK Slovan Bratislava. Vedenie úradujúceho slovenského vicemajstra ho odvolalo z postu niekoľko hodín po nedeľňajšej prehre 0:2 v 3. kole Fortuna ligy na ihrisku Podbrezovej. Vedením A-mužstva bol dočasne poverený kouč staršieho dorastu Slovana kategórie U19 Vladimír Koník.

slovakia

left justify in out

Stolička pod cyperským koučom sa výrazne rozkývala po šokujúcom vypadnutí Bratislavčanov v Európskej lige UEFA 2016/2017. Tam Slovan nestačil v 2. predkole na lotyšský tím FK Jelgava. Doma najskôr "belasí" uhrali remízu 0:0 a na ihrisku súpera prehrali hladko 0:3. Do Fortuna ligy vstúpili víťazstvami nad Senicou a Zlatými Moravcami, prehra v Podbrezovej bola pre nich prvá v ročníku FL.

 

"Mrzí ma, že sme sa opäť dostali do situácie, v akej sme boli pred rokom. Pre trénera som urobil maximum aj v období, keď sme nehrali produktívny futbal a poskytol som mu viac času na realizáciu svojej predstavy o napredovaní mužstva. Podržal som ho aj po poslednom zápase v Jelgave. Bohužiaľ, dnes som bol po neuspokojivom výkone v Podbrezovej donútený urobiť zmenu na trénerskom poste. Dnešným dňom je Nikodimos Papavasiliou odvolaný z pozície trénera. Od zajtrajšieho dňa je dočasne poverený vedením A-mužstva tréner nášho staršieho dorastu kategórie U19 Vladimír Koník. Trénerskú otázku sa budeme snažiť vyriešiť už počas nasledujúceho týždňa," povedal v nedeľu pre oficiálny klubový web viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.

 

Papavasiliou zasadol na lavičku osemnásobného slovenského majstra vlani v auguste, keď vystriedal Dušana Tittela. Prvý Cyperčan, ktorý si zahral v anglickej Premier League, obsadil s tímom na konci sezóny 2015/2016 druhé miesto, keď na šampióna AS Trenčín v konečnom zúčtovaní stratili "belasí" 12 bodov. S Trenčínom prehrali aj vo finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu.

 

Za uplynulých desať sezón viedlo Slovan 12 rôznych trénerov. Boli medzi nimi Jozef Jankech (2x), Dušan Tittel (2x), Boris Kitka Ladislav Pecko, Dušan Uhrin, Michal Hipp, Karel Jarolím, Vladimír Weiss, Samuel Slovák, Dušan Galis, František Straka a do nedele aj Papavasiliou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies