FL: Slovan chce uspieť v šlágri pod Dubňom

NETKY.SK • 11 September 2015, 13:43 • 2 min
FL: Slovan chce uspieť v šlágri pod Dubňom

BRATISLAVA - Víkendový program 8. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ponúkne aj súboj dvoch najúpešnejších klubov v novodobej ére samostatnej SR.

slovakia

left justify in out

Hráči šesťnásobného majstra MŠK Žilina nastúpia v sobotu 12. septembra od 18.20 h proti tímu ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa pýši ôsmimi majstrovskými trofejami. Pod Dubňom pôjde o duel v súčasnosti piateho tímu tabuľkového poradia s tretím. Bratislavský klub má momentálne o tri body viac, ale Žilinčania ešte dohrávku v Podbrezovej k dobru.


"Asociačný termín reprezentácie a ligová prestávka nám padli veľmi vhod. Mali sme čas pracovať s mužstvom: aj na tom, ako chceme hrať, teda na spôsobe herného prejavu. Rovnako sme nezanedbali ani fyzickú kondíciu. Som veľmi spokojný, ako hráči pristúpili ku svojim povinnostiam a tréningovému procesu. Pracovali veľmi tvrdo," uviedol na piatkovom brífingu v priestoroch štadióna na Pasienkoch tréner ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou.


Štyridsaťpäťročný (nar. 31. augusta 1970) Cyperčan nahradil pri kormidle "belasých" Dušana Tittela, ktorý rezignoval na svoj post. Vo dvoch doterajších vystúpeniach má Papavasiliou stopercentnú úspešnosť: družstvo priviedol k víťazstvu v stretnutí s Trnavou (2:0) i naposledy koncom augusta opäť v domácom prostredí proti nováčikovi zo Skalice (4:1). Tentoraz však na jeho zverencov čaká náročnejšia prekážka - úradujúci slovenský vicemajster zo Žiliny, navyše na pôde súpera.


"Očakávam výborný zápas proti kvalitnému protivníkovi. Počas týchto desiatich dní sme sa snažili zodpovedne pripraviť na blížiace sa ligové predstavenie v Žiline i na štýl, aký produkujú futbalisti MŠK. Náš sobotňajší oponent disponuje mladým tímom, ktorý hrá priamočiaro, ofenzívne. Verím, že sme všetko úspešne zvládli," skonštatoval rodák z Limassolu a dodal: "Slovan ide vždy za jediným cieľom - víťazstvom."


Cyperský lodivod Bratislavčanov nemôže rátať s dvojicou hráčov. "Karol Mészáros a Slobodan Simovič ešte budú potrebovať jeden či dva týždne, aby sa dostali do požadovanej formy. Máme trochu problém s Róbertom Vittekom, uvidíme, ako sa bude cítiť na predzápasovom tréningu. Všetci ostatní sú v poriadku a pripravení nastúpiť," doplnil informácie Nikodimos Papavasiliou. Ten počíta aj so službami talentovaného útočníka Róberta Matejku.

 

Devätnásťročný zakončovateľ na seba upozornil najmä výbornými výkonmi v drese druholigovej juniorky - po šiestich kolách má na konte už päť zásahov.
K oporám Slovana patrí Ján Mucha, ktorý sa vrátil spolu s Róbertom Vittekom po dvoch kvalifikačných vystúpeniach A-tímu SR v Španielsku (0:2) a doma s Ukrajinou (0:0). Ako je známe, Slováci sú už len krôčik od postupu na budúcoročný kontinentálny šampionát. "Reprezentácia je jedna časť, klub druhá. Proti Ukrajine sme to zvládli, získali sme ´zlatý´ bod, čo nás posunul tam, kde chceme byť. Už sa však treba zasa prepnúť na klubovú úroveň," poznamenal pred zástupcami médií 32-ročný (nar. 5. decembra 1982) brankár a pokračoval: "V lige na nás čaká teraz súboj so Žilinou, už sa naň veľmi tešíme. Takéto stretnutia prinášajú kvalitný futbal. Verím, že sa o to pričiníme aj my. Slovan a Žilina spoločne s Trenčínom sú najlepšie slovenské mužstvý. Žilina to ukázala aj na európskej scéne, v kvalifikačnej fáze, napríklad v dueloch s Bilbaom. Dúfam, že v sobotu príde na štadión dosť ľudí a fanúšikovia uvidia výborný zápas."


Mucha počas bohatej kariéry chytal aj v Žiline (2002 - 2005), takže pod Dubňom to môže byť pre neho špecifické. "Áno, boli to zaujímavé a pekné tri roky, mám v Žiline veľa priateľov a známych. Stánok poznám veľmi dobre, atmosféru tiež. Osobne sa veľmi teším," poznamenal rodák z Belej nad Cirochou, ktorý si však nemyslí, že pôjde o zlomové meranie síl v boji o majstrovský titul: "Určite nie, ale táto konfrontácia má svoju vážnosť a dôležitosť. Ešte je však pred nami mnoho ligových kôl, hrá sa ešte o veľa bodov. Primát sa nezíska v takýchto stretnutiach, no so slabšími mužstvami, kde musíte uhrať ´povinné´ body. Toto je iba čerešnička na torte, ide o prestíž. Každé mužstvo chce v takýchto zápasoch uspieť, ukázať sa, že je lepšie. Domácim síce odišiel kanonier Matej Jelič, ale nemyslím si, že na trávniku rozhoduje iba jediný hráč. Žilina má kvalitný káder, mladých a rýchlych futbalistov. Musíme si dať pozor."


Skúsený gólman "belasých" verí v úspešný rezultát. "S akým výsledkom budem spokojný? Ťažko povedať. V takýchto prípadoch je všetko možné. Niečo sme v Slovane pod novým trénerom naštartovali, takže verím, že v Žiline zabodujeme. Chceme hrať pod Dubňom na víťazstvo, maximálne spokojný by som bol s plným bodovým ziskom. Verím, že sa nám to podarí a sobota bude pre Slovan úspešná," povedal na margo ambicií pre agentúru SITA Ján Mucha.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies