FL: Slovan chce predĺžiť šnúru, Michalovce nadviazať na Žilinu

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 13:29 • 2 min
FL: Slovan chce predĺžiť šnúru, Michalovce nadviazať na Žilinu

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sú na jar jediným tímom z tucta účastníkov Fortuna ligy s plným bodovým ziskom, navyše bez inkasovaného gólu. "Belasí" v ouvertúre zvíťazili na pôde úradujúceho majstra a lídra tabuľky AS Trenčín (2:0) ako aj na trávniku zostupom ohrozenej Podbrezovej (1:0).

slovakia

left justify in out

Šancu nadviazať na tento úspešný vstup a predĺžiť dovedna už trinásťzápasovú šnúru bez prehry (naposledy podľahli pred takmer šiestimi mesiacmi 12. 9. 2015 v Žiline domácemu MŠK 0:3, pozn.) môžu hráči Slovana v stredajšom domácom dueli 21. kola proti MFK Zemplín Michalovce. Ako je známe, spomenutý súboj proti "východniarom" sa podľa pôvodného rozpisu mal odohrať už 1. marca, ale pre vodou podmočený trávnik a tým nespôsobilý terén na Pasienkoch sa stretnutie neuskutočnilo a bolo odložené na 9. marca so začiatkom o 16.00 h.

 

"Momentálne je nálada v kabíne naozaj výborná. Na nič iné ani nemáme dôvod. Podarilo sa nám vkročiť do jarnej časti presne tak, ako sme chceli. Teraz na nás čakajú Michalovce a v tomto zápase treba zopakovať doterajšie úspechy," citovala internetová stránka Slovana Bratislava slová defenzívneho stredopoliara "belasých" Slobodana Simoviča, ktorý ďalej poznamenal: "Som veľmi rád, že mi tréner Nikodimos Papavasiliou dáva dôveru. Ja môžem iba pracovať naplno, aby som ho presvedčil, že na to mám. Presne to aj chcem robiť. Všetci hráči v Slovane sú veľkí profesionáli a skvelí hráči. Je dobré, že máme v mužstve konkurenciu, to nás posúva ďalej a k lepším výkonom." Dvadsaťšesťročný srbský legionár v drese Slovana očakáva v stredu od Michaloviec najmä dôslednú defenzívu. "Asi to bude niečo podobné ako v Podbrezovej. Futbalisti Michaloviec však majú dobrý štart do jarnej časti - uspeli v Žiline a radi by to zopakovali proti nám. To nesmieme dopustiť. Musíme ukázať charakter a potvrdiť doterajšie výsledky," doplnil Slobodan Simovič.

 

Kým Slovanu patrí v tabuľke Fortuna ligy v súčasnosti 2. priečka so 47 bodmi, desiate v klasifikácii najvyššej súťaže Michalovce získali dosiaľ o 29 bodov menej ako "belasí". Ostatné prekvapujúce víťazstvo pod Dubňom (3:2) však hráčov MFK Zemplín s určitosťou pozitívne naladilo pred stredajším dohrávaným zápasom v Bratislave. "Prišlo po dlhom čase a na pôde takého tímu ako Žilina chutí naozaj výborne. Určite nám dodá sebavedomie a povzbudí do ďalších bojov. V našej situácií má cenu zlata. Mužstvo však nesmie uspokojiť, treba ďalej tvrdo makať a naháňať body," uviedol pre web fortunaliga.sk stredopoliar michalovského tímu a autor jedného z gólov do žilinskej siete Martin Koscelník.

 

Nový tréner na lavičke Zemplínčanov Stanislav Griga najskôr zaznamenal na jar domácu prehru s FC Spartak Trnava (0:1), v piatok si však ako žilinský rodák pripísal cenný triumf práve pod Dubňom nad domácim MŠK. "Futbal nás v Žiline odmenil, ukázal svoju krajšiu tvár ako predtým v súboji s Trnavou. Usmialo sa na nás šťastie, aj vďaka tomu máme tri body. Mužstvo potrebovalo toto víťazstvo, pretože v prvých šiestich kolách jari máme veľmi ťažkých súperov. Keby sme hrali dobre a nezískavali body, chlapcov by to mohlo položiť. Psychicky sú teraz na tom dobre. Do tabuľky sme získali tri plusové body, takže sme na tom rovnako ako po jeseni. To je tiež dôležité," skonštatoval pre denník Korzár Stanislav Griga, ktorý na margo duelu v Bratislave dodal: "Slovan vyhral na úvod v Trenčíne, čo je pre nich a aj pre celú ligu veľmi dobré, lebo boj o majstrovský titul dostal nový náboj a stále je otvorený. Na jednej strane je to dobré, ale pre nás, ako najbližšieho súpera ´belasých´, veľmi nie. V Žiline to bolo ťažké, v Bratislave proti Slovanu to bude ešte ťažšie."

 

Hlavným rozhodcom stredajšieho stretnutia 21. kola futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce je Peter Kráľovič, na čiarach mu budú pomáhať asistenti Tomáš Vorel a Radoslav Bobko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies