FL: Slovan Bratislava oficiálne otvoril futbalovú akadémiu

NETKY.SK • 2 Január 2016, 09:25 • 2 min
FL: Slovan Bratislava oficiálne otvoril futbalovú akadémiu

BRATISLAVA - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava oficiálne otvoril svoju akadémiu. V ružinovskom Prievoze plánuje v profesionálnych podmienkach vychovávať mladé talenty. Fortunaligista o tom informoval na svojej webstránke.

slovakia

left justify in out

"Chceme vychovávať špičkových hráčov a na to je potrebné zabezpečenie na úrovni vyspelých európskych futbalových krajín. My si to uvedomujeme," tvrdí riaditeľ akadémie ŠK Slovan Jozef Valovič s tým, že projekt je v súčasnosti jednou z najdôležitejších investícií klubu.

 

Areál v Prievoze dlhodobo prechádza rekonštrukciou, rozdelenou do niekoľkých fáz. Je rozvrhnutá na obdobie do troch rokov a mladým futbalistom má poskytnúť špičkové vybavenie. "Prvou fázou bola komplexná rekonštrukcia zázemia, teda priestorov a vybavenia dvoch budov. Vynovené boli šatne pre mužstvá a rozhodcov, priestory pre trénerov, regenerácia, sociálne zariadenia i vonkajšia fasáda budov. Vytvorená bola študovňa s modernými počítačmi, miestnosť na odpočinok i teoretickú prípravu. V ubytovacej časti je aktuálne dvanásť nanovo zariadených izieb pre dvadsaťštyri mladých futbalistov," informoval bratislavský klub.

 

Slovan okrem futbalových kvalít kladie dôraz aj na vzdelanie mladých hráčov a preto rozbieha spoluprácu so školami. "Ak chceme osloviť a prilákať najväčšie talenty z celého Slovenska, musíme byť schopní ponúknuť im kvalitné podmienky na rozvoj futbalových schopností, ale aj osobnostný rast a vzdelanie. O to sa snažíme v spolupráci s vybranými školami s rôznym zameraním. Veľký dôraz kladieme aj štúdium cudzích jazykov. Od začiatku nového roka budú pravidelné extra hodiny cudzích jazykov pod dohľadom kvalifikovaných pedagógov. V priebehu týždňa hráči absolvujú tri hodiny vyučovania cudzieho jazyka priamo v akadémii Slovana," uviedol Valovič.

 

V krátkodobom pláne je vybudovanie medicínskej miestnosti s popredným vybavením, zlepšiť by sa mali aj priestory pre regeneráciu. Počet ihrísk by mal postupne narásť zo súčasných štyroch na sedem tak, aby kapacita pokryla nielen potreby všetkých mládežníckych tímov, ale aj prvého mužstva Slovana. Počíta sa aj s vybudovaním novej posilňovne a výmenou starého umelého trávnika za najmodernejší umelý povrch. "Po týchto úpravách by sme mali byť špičkovou akadémiou z hľadiska materiálno-technického zabezpečenia, počtom ihrísk aj celkovým vybavením," dodal Valovič.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies