FL: Ševela s kritikou na krídelníkov Van Kessela a Gubu

NETKY.SK • 29 September 2015, 17:23 • 2 min
FL: Ševela s kritikou na krídelníkov Van Kessela a Gubu

BRATISLAVA - Futbalisti Trenčína trónia po prvej tretine a jedenástich odohraných kolách na čele tabuľky Fortuna ligy 2015/2016, s bilanciou 8 - 2 - 1 a skóre 21:9 majú 26 bodov, o dva viac ako druhý v klasifikácii MŠK Žilina.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster v sobotňajšom ostatnom vystúpení zdolal v najvyššej slovenskej súťaži nováčika zo Skalice hetrikom Matúša Bera presvedčivo 3:0. Ani tento jednoznačný rezultát však nebránil trénerovi Martinovi Ševelovi v ostrejších slovách na adresu niektorých skúsenejších hráčov. Spomenutý lodivod trenčianskeho mužstva bol nespokojný najmä z hrou v krídelných priestoroch. Na týchto postoch nastúpili holandský legionár Gino van Kessel a Dávid Guba, ani jeden z nich však neodohral celé stretnutie. Prvého menovaného vystriedal v 56. min Nigérijčan Aliko Mohammad Bala, za Gubu prišiel na ihrisko v 76. min Jakub Holúbek.

 

"Gino musí byť ťahúňom mužstva. Súperi musia mať problém zastaviť ho. Tak, ako tomu bolo možno pred rokom. Jeho nepresvedčivým individuálnym výkonom trpí celé naše mužstvo," citovala internetová stránka trenčianskeho klubu vyjadrenie trénera Ševelu na margo 22-ročného rýchlonohého holandského futbalistu. Obdobne kritické slová zvolil 39-ročný kormidelník AS aj na adresu 24-ročného rodáka z Humenného Gubu: "Spoločne s Ginom musia preukazovať svoju kvalitu. Naša hra je založená na presadení sa v krídelných priestoroch. Pokiaľ tak nebudeme robiť, bude to na škodu nielen jednotlivcov, ktorých sa to týka, ale celého tímu. Dávidovi sme po predchádzajúcom stretnutí so Žilinou (Trenčín doma podľahol 1:4, pozn.) ukázali jeho štatistiky, vôbec neboli dobré. Rovnako ako jeho reakcia po vystriedaní. Druhý polčas proti Skalici bol z jeho strany lepší, ale stále musí na sebe veľa pracovať. Ak si niekto myslí, že je hotovým futbalistom, nie je to tak. Zlepšiť sa musí fyzicky i mentálne."

 

Kouč, ktorý spolu s Ivanom Vrabcom doviedol mužstvo v uplynulej sezóne k double (okrem ligy aj k triumfu v Slovnaft Cupe, pozn.), adresoval slová nielen k spomenutej dvojici. "Nemôžeme stratiť na krídle tri z piatich lôpt. Potom sa nedostávame do ofenzívy, sme rozťahaní po celom ihrisku a obrana trpí. Následne majú problém nielen zadáci, ale celé mužstvo," dodal na klubovom webe Martin Ševela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies