FL: Seničania začali prípravu s novým trénerom a triom na skúške

NETKY.SK • 5 Január 2015, 13:36 • 2 min
FL: Seničania začali prípravu s novým trénerom a triom na skúške

SENICA - Futbalisti fortunaligového klubu FK Senica v pondelok ráno začali zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2014/2015 už aj s novým trénerom Jozefom Kostelníkom. Tomu sa na prvom tréningu hlásilo 35 hráčov, medzi nimi už nebol rodák z Konga Mulumba Calvin Mukendi, s ktorým vedenie nepredĺžilo zmluvu.

slovakia

left justify in out

Kostelník prebral po jeseni v treťom mužstve tabuľky žezlo po českom odborníkovi Pavlovi Hapalovi. Ten sa stal nástupcom Ivana Galáda pri kormidle slovenskej reprezentácie do 21 rokov. Keďže spolu s Hapalom odišiel i jeho asistent Oto Brunegraf, v tejto úlohe bude Kostelníkovi pomáhať doterajší tréner senickej 19-ky Eduard Pagáč. Ten už pôsobil v sezóne 2013/2014 ako hlavný tréner FK Senica. Do realizačného tímu pribudol i analytik Ľuboš Lukáč.
      

"Trénera Kostelníka vedenie klubu v pondelok predstavilo hráčom v kabíne a ten im v úvodnom slove krátko povedal, ako si predstavuje prípravu. Keďže tu máme dobré podmienky v hale, či na novej umelej tráve, veľa sa bude pracovať najmä s loptami. Pred prvým tréningom, ktorý mal ešte taký ten ľahší charakter, prebehlo samozrejme aj tradičné váženie," povedal pre TASR mediálny manažér Milan Ondruš.
      

Seničania budú trénovať najmä v domácich podmienkach, na desať dní odídu aj do Turecka. Odohrajú desať prípravných duelov, v generálke na Fortuna ligu si zmerajú sily so Šamorínom. V kabíne zatiaľ nenastali žiadne veľké zmeny. Jediným odchádzajúcim futbalistom je zatiaľ Mulumba Mukendi, ktorému na konci roka vypršala zmluva. Okrem navrátilcov z hosťovaní a vlastných dorastencov skúša Senica aj troch novicov – Patrika Abraháma (Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa), Jozefa Dolného (naposledy pôsobil v Dukle Banská Bystrica) a francúzskeho futbalistu Guya Richiho Pelleta, ktorý obliekal dres Zvolena. "Hráči sú zatiaľ v príprave. Uvidíme, ako sa situácia vyvinie a či niektorý z nich Senicu posilní," informoval na klubovom webe športový riaditeľ Záhorákov Dušan Vrťo.
      

Kapitánom Senice ostáva Juraj Piroska, ktorý sa na futbal už veľmi teší. "Mesačná dovolenka je za nami. Pred nami je zimná príprava, na ktorú sa osobne teším. Futbal mi už chýbal," povedal muž, o ktorého odchode do zahraničia sa už dlhšie špekuluje. "Nejaké šumy som zaznamenal. Som však v Senici a som tu veľmi spokojný," reagoval Piroska.
      

K mužstvu sa takisto pripojí niekoľko mladých futbalistov z vlastnej liahne a v hre je aj ďalšie doplnenie kádra. "Máme vytipované konkrétne posily pre tím, uvidíme, ako sa situácia vyvinie," dodal Vrťo. Na jar čaká FK Senica 14-zápasová porcia zápasov vo Fortuna lige a minimálne jeden duel Slovenského pohára - Slovnaft Cupu na pôde Spartaka Trnava.

program zimnej prípravy FK Senica:
17. januára: FK Senica – OFC Russel Gabčíkovo a FK Senica – FC Hlučín
21. januára: FK Senica – Fotbal Třinec
24. januára: Ferencvaros Budapešť – FK Senica
28. januára: 1. FC Slovácko – FK Senica
31. januára: FK Senica – Slezský FC Opava
4.-12. februára: sústredenie v Turecku (3 zápasy, súperi v riešení)
21. februára: FK Senica – FK Šamorín (generálka na Fortuna ligu)
28. februára: MFK Ružomberok – FK Senica (20. kolo Fortuna liga)




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies