FL: S Milinkovičom už v Slovane nerátajú, asi sa vráti Soumah

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 12:59 • 2 min
FL: S Milinkovičom už v Slovane nerátajú, asi sa vráti Soumah

BRATISLAVA - Futbalista ŠK Slovan Bratislava Marko Milinkovič po tejto sezóne ukončí pôsobenie na Pasienkoch, hoci má v klube platnú zmluvu až do júna 2018. Rodák z Čačaku si ako prvý z hráčskeho kádra odskákal neúspešnú sezónu 2015/2016, v ktorej "belasí" nenaplnili predsezónne ambície - nezískali trofej vo Fortuna lige ani v domácom pohári Slovnaft Cupe.

slovakia

left justify in out

"Člen predstavenstva Ivan Kmotrík mladší bol v kabíne už po domácej prehre v lige s Myjavou (20. marca - 0:1 v 24. kole, pozn.). Vtedy hráčom povedal, že v zostávajúcich zápasoch chce u nich vidieť stopercentné nasadenie a odovzdanie všetkých síl pre Slovan. Možno Marko nebol v optimálnej forme. Vieme, že je dobrý futbalista, nik nad ním neláme palicu. Zrejme však potrebuje nový impulz či zmenu. Preto bol preradený do rezervy a po sezóne si môže hľadať nový angažmán, v čom mu klub pomôže," uviedol športový riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Richard Trutz pre denník Šport a na margo 28-ročného ľavonohého stredopoliara (nar. 16. apríla 1988) ešte doplnil: "Vieme, aké sú Markove schopnosti, je jedným z najlepších hráčov našej ligy. Je to skúsený futbalista, líder. A to musí byť na ihrisku aj cítiť. Nemôžeme sa na neho pozerať ako na talentovaného Keleho, aj preto bol na Milinkoviča prísnejší pohľad. Očakávali sme, že bude líder ostatných spoluhráčov."


Srbský záložník s výbornou kopacou technikou nastúpil v stredu 11. mája v drese "rezervy" Slovana v dueli 7. kola nadstavbovej časti Doxxbet ligy v skupine o postup do Fortuna ligy na pôde Liptovského Mikuláša (0:1) - odohral celé stretnutie. V najvyššej slovenskej súťaži bol v nedeľu 8. mája pri domácej prehre s AS Trenčín 0:4, po ktorom sa hostia tešili z majstrovského titulu: na Pasienkoch prišiel na trávnik v 37. min za zraneného Róberta Vitteka.


Podobný osud ako Milinkoviča by podľa informácie denníka Šport mohol onedlho postihnúť aj ďalších futbalistov Slovana Bratislava - českého ľavého obrancu Jakuba Podaného či srbského defenzívneho stredopoliara Slobodana Simoviča. "Majú platné kontrakty, s oboma hráčmi sme v rokovaní," skonštatoval Richard Trutz.


Na Pasienky by sa mal naopak vrátiť do roku 2013 kmeňový hráč Slovana Bratislava Guinejčan Seydouba Soumah, ktorý je od vlaňajšieho júla na ročnom hosťovaní s opciou v kuvajtskom klube Qadsia SC. "To je pravda, teraz sa mu skončilo hosťovanie. Má s nami ešte rok platnú zmluvu a určite sa vráti na Slovensko. Situáciou ohľadom kádra pre nastávajúcu sezónu 2016/2017 sa budeme zaoberať až po poslednom zápase tohto ročníka s Podbrezovou," dodal športový riaditeľ ŠK Slovan Richard Trutz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies