FL: Rybníček:Treba s nami počítať

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:37 • 2 min
FL: Rybníček:Treba s nami počítať

BRATISLAVA - Hrdosť, skromnosť, vízia. Hoci obhajoba slovenského double dáva AS Trenčín právo užívať si futbalový trón pod Tatrami plnými dúškami, generálny manažér Róbert Rybníček zostáva nohami pevne na zemi. Štyri trofeje za dva roky či čoskoro dvojnásobná účasť v prestížnej Lige majstrov sú pre Trenčín stále "len" vítanými bonusmi na ceste vybudovať krok po kroku pevnú slovenskú futbalovú baštu pod hradom Matúša Čáka.

slovakia

left justify in out

Hoci jasný a rozhodujúci triumf 4:0 na štadióne najväčšieho rivala v boji o titul vo Fortuna lige 2015/2016 bratislavského Slovana by mohol zvádzať k prílišnej eufórii, Rybníček hodnotil triezvo, aj keď hrdo: "Podarilo sa nám zopakovať takýto úspech, čo by som si teda ani nepomyslel. Som hrdý na ľudí, čo v tomto klube pracujú, pretože všetci ideme za jedným cieľom. Obhajoba pre klub znamená, že to čo sme vybudovali, má už systém a pevné základy. A na tom sa dá stavať. Som rád, že sme toto potvrdili, lebo si viem predstaviť, že všetci hovorili 'toto je náhoda a toto je náhoda'. Ale toto už náhoda nie je. Teraz treba s nami počítať."

 

Prioritou pre AS stále zostáva postupná výstavba nového štadióna, na ktorom by sa teoreticky mohol o rok osláviť majstrovský hetrik. To je však hudba budúcnosti, hoci snívať je dovolené: "Pre nás je najdôležitejší práve ten štadión. To je priorita na najbližšie roky. Ak to dosiahneme, tak si myslím, že ľudí budeme zabávať aj ďalej. Pre nás je veľký sen niečo dosiahnuť v Európe, aby sme slovenský futbal posunuli ešte ďalej. O tom budeme snívať a o to budeme bojovať. Myslím, že to pridá na hodnote nielen histórii trenčianskeho klubu, ale aj slovenského futbalu," vyjadril sa trenčiansky GM.

 

Jediným klubom, ktorému sa podarilo na Slovensku v ére samostatnosti obhájiť double, bol bratislavský Inter. Ten po krachu nezomrel, pokúša sa o postup do 2. ligy, a akoby príznačne v tejto sezóne uzavrel spoluprácu práve s Trenčanmi. Rybníček však o ére novej stálice na slovenskom futbalovom nebi nehovorí. "Je to fantastické. Vieme o tom, že sa to podarilo Interu a možno aj spolupráca s nami je nejaká taká karma v tom dobrom slova zmysle. Zatiaľ sú toto všetko pre nás bonusy. Ale u nás sú prioritou iné ciele, najmä infraštruktúra. Ak sa to podarí, potom sa možno začneme baviť o nejakej kontinuite. Toto všetko je zatiaľ pre nás veľká pridaná hodnota," povedal pre TASR.

 

Trenčín čaká Liga majstrov, resp. snaha preraziť v pohárovej Európe. Vedenie nechce meniť osvedčené veci, počíta s úspešným trénerom Martinom Ševelom, hoci mužstvo zrejme opustí v letnom prestupovom období opora Matúš Bero. "Samozrejme, v kádri príde k nejakým posunom. Už sme nad tým trochu sedeli, ale ešte len príde obdobie, kedy si to celé dáme dokopy. Budú odchody, niekto zasa príde, ale musí to byť pevné, aby to malo úroveň aj na ďalší rok. A najmä smerom k Európe. Nechceme ale meniť to, na čom to je postavené. Na to nemáme ani nejaké väčšie finančné zázemie. Zatiaľ pôjdeme našou cestou, objavovať mladé talenty a pripravovať ich na veľký futbal. No popri tom to vyskladať aj hráčmi, ktorí môžu pomôcť úspechu aj v Európe. Otázku trénera sme deklarovali podpisom zmluvy pred trištvrte rokom. Maťo je stále náš tréner a my mu budeme pomáhať, aby tých úspechov dosiahol v Trenčíne čo najviac. Čo sa týka Bera, úprimne poviem, že to cítim tak, že možno je už čas, aby Matúš opustil náš klub. Všetko bude záležať od ponuky, a aby boli obe strany spokojné," povedal Rybníček.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies