FL: Ružomberský útočník Lačný najlepším hráčom mesiaca marec

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 11:58 • 2 min
FL: Ružomberský útočník Lačný najlepším hráčom mesiaca marec

BRATISLAVA - Za najlepšieho hráča futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 v mesiaci marec vyhlásila odborná porota Miloša Lačného.

slovakia

left justify in out

Útočník MFK Ružomberok pretavil svoju gólovú formu aj do individuálneho ocenenia, keď triumfoval s výrazným náskokom pred septembrovým víťazom a lídrom poradia kanonierov Matúšom Berom z Trenčína. Tretiu priečku obsadil stopér Dunajskej Stredy Noe Achille Kwin, informoval oficiálny portál najvyššej slovenskej súťaže www.fortunaliga.sk.

 

"Lačný nepochybne zaujal svojou streleckou potenciou. Bol lídrom Ružomberka a potiahol svoj tím k peknej šnúre výsledkov," zhrnul názory odborníkov asistent trénera slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič, ktorý však vyzdvihol aj druhého v poradí Matúša Bera: "Nielen vo Fortuna lige, ale aj reprezentácii do 21 rokov je jedným z dominantných hráčov – aktívny, gólový, pozitívny, no hlavne kvalitný na svojom poste." Ďalší člen poroty Ladislav Molnár vyzdvihol u trenčianskeho stredopoliara "dlhodobo dobrú športovú formu a pozíciu kľúčového hráča mužstva."

 

Anketa Hráč mesiaca Fortuna ligy vstúpila do jarnej časti sezóny s niekoľkými novinkami. Najdôležitejšou je nová stránka https://www.pluska.sk/hracmesiaca2016/, na ktorej môžu fanúšikovia hlasovať za svojho favorita a vyhrať atraktívne ceny. Fanúšikovia po novom priamo vyberajú svojho favorita spomedzi jedenástich finalistov, kým na jeseň mali možnosť iba nominovať svojich kandidátov do záverečného výberu.

 

Práve 11 bodov od priaznivcov teraz rozhodlo o tom, že Kamerunčan v službách DAC-u Kwin skončil v ankete celkovo tretí, hoci od odbornej poroty získali okrem Lačného a Bera viac bodov aj Žilinčania László Bénes a Filip Hlohovský.

 

Hráč mesiaca Fortuna ligy – marec 2016: 1. Miloš Lačný (Ružomberok) 44 bodov, 2. Matúš Bero (AS Trenčín) 19, 3. Noe Achille Kwin 14, 4. Slobodan Simovič (Slovan Bratislava) 14, 5. László Bénes (MŠK Žilina) 9

 

Prehľad doterajších víťazov ankety:

august 2015: Ákos Szarka (DAC Dun. Streda)

september 2015: Matúš Bero (AS Trenčín)

október 2015: Leandre Gael Tawamba Kana (ViOn Zlaté Moravce)

november 2015: Gino van Kessel (AS Trenčín)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona