FL: Proti Trenčanom málokto hrá otvorenú partiu

NETKY.SK • 26 Február 2016, 12:20 • 2 min
FL: Proti Trenčanom málokto hrá otvorenú partiu

TRENČÍN - Futbalisti AS Trenčín sa vďaka zimným meraniam síl so zahraničnými protivníkmi o sebe dozvedeli viac než im umožňujú stretnutia v najvyššej domácej súťaži. To je predpoklad úspešnejšieho budúcosezónneho ťaženia na európskej klubovej pohárovej scéne.

slovakia

left justify in out

"V Česku sme sa konfrontovali s kvalitou miestnej Synot ligy, či už to bola Mladá Boleslav alebo pražská Sparta. Aj my sme preverili ich. Druhý blok bolo sústredenie v Turecku, kde som rovnako razil koncepciu ťažkých zápasov so silnými súpermi. Nevadila nám ani prípadná prehra, práve tá nám ukázala chybičky, nedostatky a priestor na zlepšenie. Hráči sa mohli poučiť a rozvíjať. Prinútilo ich to rýchlejšie rozmýšľať a pracovať s loptou. V našej lige nie je veľa duelov vo vysokom tempe. Je prirodzené, že Pogoň Štetín, Steaua Bukurešť či účastník skupinovej fázy Ligy majstrov NK Maribor hrajú naplno. Museli sme sa prispôsobiť. Bude dôležité udržať túto úroveň aj v našej súťaži. Na to však potrebujete oponenta, ktorý sa pustí do otvorenej partie, čo sa u nás nestáva často," zhodnotil pre agentúru SITA tréner obhajcu slovenského double Martin Ševela.


Hneď na úvod jari (v sobotu od 15.45 h) však aktuálny fortunaligový líder bude hostiť svojho momentálne najvážnejšieho konkurenta v boji o trofej Esencia hry. Pred ŠK Slovan Bratislava momentálne má AS sedembodový náskok. "Určite to napovie veľa, ale tento súboj nebude rozhodujúci. Do konca po ňom zostane ešte trinásť kôl, navyše pri trojbodovom systéme. Môže dôjsť k menšej kríze jedného alebo druhého, eventuálne sa môže zamotať niekto tretí. Do prvého jarného vystúpenia nepôjdeme s tým, že musíme, musíme. Chcem, aby moji zverenci mali radosť z hry, čo sa následne prejaví aj na trávniku. Pokiaľ bude súper lepší, podáme mu ruku a pripravíme sa na ďalšie predstavenie. Na našej strane je veľká kvalita, gradácia výkonov je na dobrej ceste. Najvyšší čas, aby sa začala súťaž," pokračoval čerstvý držiteľ najvyššej trénerskej licencie UEFA Pro Ševela.

 

Jedným z rozhodujúcich parametrov môže byť kondícia. "Bude to zaujímavé, najmä apríl je nesmierne nabitý. V podstate celý mesiac sa hrajú anglické trojzápasové týždne. Podstatná bude kondičná príprava. Zranenia nemôžete ovplyvniť, dá sa však pracovať proti ochoreniam. Životospráva musí byť v poriadku. Na stav futbalistu vplýva mnoho faktorov. Moji hráči sú nachystaní fyzicky i mentálne, sústredili sme sa tiež na emočnú stránku. Robili sme s pozitívnou aj negatívnou emóciou. Príprava je len príprava, výsledok ukáže až jar," uzavrel rozhovor pre agentúru SITA 40-ročný Martin Ševela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies