FL: Pri oslavách žilinského titulu aj bengálske ohne: Denis Vavro posadil na zem celé Mariánske námestie

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 15:18 • 2 min
FL: Pri oslavách žilinského titulu aj bengálske ohne: Denis Vavro posadil na zem celé Mariánske námestie

ŽILINA - Futbalisti úradujúceho slovenského majstra MŠK Žilina sa v sobotňajšej podvečernej derniére sezóny 2016/2017 rozlúčili na ihrisku pod Dubňom tak, ako sa na šampióna patrí.

slovakia

left justify in out

"Železiarom" z Podbrezovej nedovolili v 33. kole Fortuna ligy tešiť sa z triumfu, ktorý by pre ŽP Šport znamenal štvrté miesto v konečnej tabuľke a tým aj miestenku do 1. predkola Európskej ligy 2017/2018. Hráči ŽIliny zvíťazili jednoznačne 4:0, potešili vyše 4000 divákov v hľadisku a v celkovej klasifikácii mali po 30 odohraných zápasoch obrovský 16-bodový náskok pred ŠK Slovan Bratislava (73 b., resp. 57 b.). Titul, pre MŠK v poradí siedmy v novodobej ére samostatnej SR, je zaslúžený a v správnych rukách.

Hneď po spomenutom hladkom víťazstve nad Podbrezovou v poslednom zápase úspešnej sezóny sa celý tím novopečených futbalových majstrov pustil do osláv. Najskôr im pred zrakmi nadšených fanúšikov, ktorí sa zhromaždili po stretnutí so "železiarmi" na hracej ploche pred Západnou tribúnou žilinského štadióna, zavesili na krk zlaté medaily. Potom dvojica kapitánov MŠK Žilina Viktor Pečovský a Michal Škvarka zdvihla nad hlavu vytúženú majstrovskú trofej Esencia hry. Po skončení osláv majstrovského primátu na štadióne sa noví držitelia zlatých medailí presunuli na neďaleké Mariánske námestie, kde sa približne o 21.45 h večer začala druhá časť majstrovských osláv.

 

Približne 1500 až 2000 prítomných Žilinčanov svojich miláčikov už netrpezlivo čakalo a postupne ich vyprevádzalo potleskom na tribúnu. Nechýbali ani členovia celého realizačného tímu na čele s trénerom Adriánom Guľom. Ako poslední prišli aj s majstrovskou trofejou v rukách kapitáni Michal Škvarka a Viktor Pečovský a v žiare ohňostrojov pod pódiom ju dvihli nad hlavu a ukázali všetkým prítomným. Nechýbali ani salvy a dávky perlivého moku z tribúny do davu, v rukách hráčov Lukáša Jánošíka a Denisa Vavra sa objavili na pódiu zapálené bengálske ohne, ktoré horeli aj v rukách fanúšikov. Všetci si spoločne zaspievali vynovenú verziu hymny MŠK Žilina, ktorú nahrala spolu s hráčmi domáca rocková formácia AYA.

 


Publikum zabával a hecoval najmä mládežnícky reprezentant Denis Vavro, k 21-ročnému obrancovi sa pridal aj 24-ročný nigérijský útočník Yusuf Otubanjo. Futbalisti si s fanúšikmi zaspievali populárneho Macejka, či známe žilinské fanúšikovské chorály ako "MŠK Žilina, na Slovensku najlepšia." Spomenutý Denis Vavro potom posadil na zem celé námestie, aby ho o chvíľu za spoločného spevu pokriku "Povstaň, ak si Žilinčan" opäť postavil na nohy. Po približne polhodine osláv a spoločnej fotografii so zaplneným námestím sa následne futbalisti MŠK aj s celým realizačným tímom odišli zabávať do barov v centre Žiliny.

Pre futbalový klub spod Dubňa je to siedmy majstrovský titul v histórii, tešil sa aj v rokoch 2002, 2003, 2004, 2007, 2010 a 2012. V novodobej ére samostatnej Slovenskej republiky sa Žilina dotiahla na rozdiel jediného prvenstva na Slovan Bratislava, stále rekordného osemnásobného futbalového majstra SR. "Belasí" dosiaľ v lige uspeli v rokoch 1994, 1995, 1996, 1999, 2009, 2011, 2013 a 2014.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona