FL: Pre Guľu je Slovan výzva, Žilina chce naplno bodovať

NETKY.SK • 11 September 2015, 17:31 • 2 min
FL: Pre Guľu je Slovan výzva, Žilina chce naplno bodovať

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina sa počas dvojtýždňovej ligovej prestávky pripravovali v značne okyptenom zložení na šláger 8. kola najvyššej súťaže proti ŠK Slovan Bratislava, ktorý sa uskutoční v sobotu 12. septembra od 18.20 h.

slovakia

left justify in out

"Bolo to skutočne špecifické. Asociačný termín spôsobil, že k dispozícii som nemal až jedenásť hráčov. Tí boli k dispozícii seniorskej reprezentácii ako aj mládežníckym výberom do 21 a do 19 rokov," uviedol v piatok popoludní pre agentúru SITA tréner žilinského mužstva Adrián Guľa.


Napriek tejto skutočnosti 40-ročný kormidelník nevešia hlavu, ale chce proti "belasým" uspieť. "Očakávam náročnú konfrontáciu. Osobne sa veľmi teším na sobotňajší zápas. Verím v kvalitu nášho mužstva, radi by sme sa presadili. Slovan je pre nás dobrá výzva. V dosiaľ poslednom ligovom vystúpení v Trnave sme prehrali (0:2, pozn.), situácia nám teraz velí zvíťaziť a získať tri body," skonštatoval A. Guľa. Jeho zverenci figurujú v súčasnosti na 5. mieste vo fortunaligovej tabuľke s osembodovým odstupom na lídra AS Trenčín, "žlto-zelení" však majú ešte dohrávku v Podbrezovej k dobru. Na sobotňajšieho bratislavského protivníka, ktorému patrí aktuálne "bronzová" priečka, strácajú tri body. "Otáznik visí iba nad Nikolasom Špalekom, ostatní hráči sú zdravotne v poriadku," referoval ďalej Adrián Guľa, ktorý vie, že v bránke Slovana je Ján Mucha. Ten pozná veľmi dobre žilinské prostredie, veď v rokoch 2002 - 2005 bol súčasťou klubu spod Dubňa. "Mucha je reprezentant. O to je pre nás väčší bonus streliť Janovi gól. Verím, že sa to našim chlapcom podarí a budeme sa radovať."


Šéf žilinského realizačného tímu už nemôže rátať so službami najlepšieho kanoniera uplynulej sezóny i doterajšieho priebehu tohto ligového ročníka Matejom Jeličom (prestúpil do rakúskeho klubu Rapid Viedeň, pozn.), naopak do mužstva MŠK pribudla počas prestávky dvojica skúsených hráčov: 26-ročný bosniansky útočník Nermin Haskič z druholigového FC VSS Košice a najnovšie aj 27-ročný ofenzívny univerzál Filip Hlohovský z FK Senica, obaja podpísali s vedením MŠK zmluvy na tri roky. "Som rád, že Nermin aj Filip zvládli vstup k nám, dôverujeme im. V kabíne sa už etablovali, mužstvo ich prijalo veľmi dobre. Verím, že sa čo najskôr stotožnia s našou filozofiou a herným prejavom. Sú to dobrí futbalisti, žilinskému tímu určite pomôžu," podotkol Adrián Guľa.


V spomenutom ostatnom ligovom vystúpení žilinského tímu v novej City Arene proti Spartaku Trnava nenastúpil Lukáš Čmelík, ktorý sa prekvapujúco nedostal na zápasovú súpisku. Talentovaný 19-ročný krídelník (nar. 13. apríla 1996) však nechýbal v nominácii slovenskej "dvadsaťjednotky" a v jej drese odohral prvý polčas v úvodnom vystúpení proti Bielorusku v Slucku (0:1, pozn.) v kvalifikácii o postup na ME 2017 tejto vekovej kategórie. Pred sobotňajším ligovým súbojom proti Slovanu Bratislava má zvýšenú motiváciu. "Dúfam, že už bude všetko v poriadku. Viem, že tú nenomináciu proti Trnave som si asi zaslúžil, pretože to z mojej strany nebolo dobré na tréningoch. Konkurencia je v Žiline veľmi veľká a príchodom nových hráčov ešte vzrástla. Musím makať naplno, ukázať sa a najmä pomôcť chalanom na ihrisku," citoval klubový web slová Lukáša Čmelíka, ktorého potešil príchod spomenutého dua Haskič - Hlohovský: "Pre nás mladých je to výborné. Potrebujeme to, aby sme nezaspali na vavrínoch. Prišli pomerne skúsení a kvalitní futbalisti, ktorí nás môžu iba posunúť. Zapadli do kabíny, sú to tímoví hráči. Osobne som si sadol predovšetkým s Filipom."


Futbalisti Žiliny odohrali doma v tejto ligovej sezóne tri stretnutia s bilanciou dve víťazstvá (Zlaté Moravce 5:1, Senica 4:1) a jedna remíza (Dunajská Streda 1:1). "Belasí" budú pre MŠK jednoznačne najťažšou domácou prekážkou. "Slovan je značka na Slovensku, vždy je to s nimi vyhrotené. Sobota nebude výnimkou, príde viac divákov ako obvykle. Verím, že nás svojím povzbudzovaním podporia a spolu to zvládneme," poznamenal Lukáš Čmelík a dodal: "Musíme zvládnuť nahustený program, určili sme si postupné ciele. Vieme, že ostatné zápasy nám nevyšli ideálne. Taký tím ako Žilina si už nemôže dovoliť zaváhanie. To, čo sme stratili, si ideme proti Slovanu zobrať naspäť."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies