FL: Podbrezová čakala na víťazstvo takmer pol roka, s novým koučom prišiel nový impulz

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 12:23 • 2 min
FL: Podbrezová čakala na víťazstvo takmer pol roka, s novým koučom prišiel nový impulz

PODBREZOVÁ - Presne päť mesiacov (od 26. novembra do 26. apríla) čakali na fortunaligové víťazstvo futbalisti ŽP Šport Podbrezová. V stredu na domácej pôde zvíťazili 2:0 nad hráčmi FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, gólmi sa o to postarali Endy Opoku Bernadina v 18. min a Matúš Mikuš v nadstavenom čase druhého dejstva.

slovakia

left justify in out

Trojbodovú premiéru si teda odkrútil nový tréner "železiarov" Karol Praženica, ktorý v utorok nahradil vo funkcii Mareka Fabuľu. Pre Podbrezovú to bolo prvé víťazstvo v rámci ostatných jedenástich ligových vystúpení a znamená zotrvanie na priečke, ktorá zaručí účasť v pohárovej Európe - ŽP Šport je tretí s jednobodovým náskokom pred MFK Ružomberok. Zlaté Moravce sú na desiatom mieste.

"Bola to veľmi zlá séria; sme radi, že sme ju zlomili a máme tri body. Nepozerali sme sa na to, či to sú Zlaté Moravce alebo niekto iný. Od začiatku zápasu sme si išli za svojím. Boli sme trpezliví, hrali sme na výsledok a vyplatilo sa to," citoval klubový web Mikuša, ktorý na margo nového kouča doplnil: "Každý tréner má niečo svoje. Za tú krátku chvíľu sa nám snažil niečo povedať a bolo to úspešné. Bolo to o motivácii. Systém sa nemenil. Bolo dôležité, aby sme to zvládli, skonsolidovali sa a urobili ten zlom, pokiaľ ide o nevydarené zápasy."

 

Štyridsaťšesťročný rodák z Prievidze Praženica zhodnotil súboj slovami: "Určite sme radi, že sme tento zápas vyhrali a podarilo sa nám prerušiť sériu, ktorá bola naozaj dlhá. Musím pochváliť svojich hráčov, že dnes išli na dno síl. Snažili sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu, aj keď tam bolo dosť veľa nepresností. Myslím si, že za bojovnosť a snahu sme si víťazstvo zaslúžili."

Kormidelníkovi Zlatých Moraviec Jurajovi Jarábekovi sa nepozdával ofenzívny prejav jeho zverencov. "Domáci toto víťazstvo potrebovali. Možno sa im začína iná séria, my sme v obrate možno pomohli. V prvom polčase sa nakopilo veľa slabých individuálnych výkonov, v druhom sa to zlepšilo, no ťažko uspieť, keď vystrelíte raz na bránku, smerom dopredu to bolo veľmi chabé," skonštatoval Jarábek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies