FL: Pod Čebrať sa vracia Lačný, Sapara podpísal s MFK dvojročnú zmluvu

NETKY.SK • 11 September 2015, 10:33 • 2 min
FL: Pod Čebrať sa vracia Lačný, Sapara podpísal s MFK dvojročnú zmluvu

RUŽOMBEROK - Vedenie slovenského futbalového fortunaligistu MFK Ružomberok sa dohodlo na dvojročnej zmluve s kreatívnym stredopoliarom Marekom Saparom. Informovala o tom oficiálna webstránka dolnoliptovského klubu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný Sapara prvýkrát obliekol dres Ružomberka v roku 2004, keď pod Čebrať prestúpil z 1. FC Košice. V sezóne 2005/2006 ako kapitán s vyhral s MFK domácu ligu aj pohár. Po úspešnej sezóne nasledoval prestup do Rosenborgu Trondhaim, kde si zopakoval majstrovské oslavy a zahral si aj skupinovú fázu Ligy Majstrov. Potom si účastník MS 2010 vyskúšal pôsobenie v tureckých kluboch. Cesty Saparu a MFK sa opäť spojili v jarnej časti minulej sezóny, keď ako hráč Osmanlisporu prišiel do Ružomberka na hosťovanie. V zápase v Zlatých Moravciach, kde vypracoval dva góly, sa však viacnásobnému slovenskému reprezentantovi obnovilo zranenie, po ktorom nasledovala ďalšia operácia a dlhý čas bez futbalu.

 

Po sezóne sa navyše musel vrátiť do Osmanlisporu. Počas uplynulých dní však ukončil spoluprácu s tureckým klubom a od začiatku tohto týždňa začal trénovať s ružomberským A-mužstvom. Opätovné pôsobenie v centre Dolného Liptova spečatil podpisom zmluvy na dva roky.

 

Podľa denníka Šport sa schyľuje aj k ďalšiemu zaujímavému návratu pod Čebrať, čoskoro by mohol s vedením MFK podpísať zmluvu bývalý kanonier Ružomberka Miloš Lačný. Dvadsaťsedemročný útočník trénuje s Ružomberčanmi od začiatku tohto týždňa. Futbalový svetobežník by tak popri Pavlovi Masarykovi, Martinovi Jakubkovi či Tomášovi Ďubekovi ešte viac zvýraznil ofenzívnu silu "Ruže".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona