FL: Okyptený Slovan víťazne, Vittek trénuje individuálne

NETKY.SK • 4 December 2014, 17:19 • 2 min
FL: Okyptený Slovan víťazne, Vittek trénuje individuálne

BRATISLAVA - utbalisti Slovana Bratislava zvládli aj v značne okyptenej zostave stredajší dohrávaný ligový duel 10. kola proti Zlatým Moravciam a zásluhou dvoch gólov Marka Milinkoviča zvíťazili na Pasienkoch nad FC ViOn 2:1.

slovakia

left justify in out

 "Určite nás to potešilo. Všetci v klube veríme, že sa posunieme v tabuľke ešte vyššie. Radi by sme uspeli aj v nedeľňajšej ďalšej domácej dohrávke proti Trnave a zimovali na treťom mieste," uviedol vo štvrtok pre agentúru SITA viceprezident ŠK Slovan Petr Kašpar a doplnil: "Na jar ešte určite chceme zabojovať. Počas zimnej prestávky by malo dôjsť aj k zmenám v kádri. Chceli by sme doplniť mužstvo a naopak, niektorí hráči odídu."

 

Proti Zlatým Moravciam chýbal trénerovi "belasých" Jozefovi Chovancovi až poltucet stabilných hráčov, ktorí nefigurovali ani na súpiske. "Niňaj, Lásik a Mészáros sú zranení, Grendel má natiahnutý väz v kolene, Soumaha trápili slabiny," skonštatoval P. Kašpar. Vo výpočte "absentérov" je aj Róbert Vittek, s 23 gólmi najlepší strelec slovenskej reprezentácie v ére štátnej samostatnosti SR. "Robo sa pripravuje, trénuje individuálne, dáva sa dohromady. Chvíľu to skúšal, ale nebolo to úplne ono. Keď bude zdravotne v poriadku, určite by sme chceli využiť jeho služby," vyjadril sa viceprezident Slovana na margo 32-ročného skúseného útočníka, ktorý sa na trávniky vrátil začiatkom novembra v dueli proti domácej Sparte Praha v I-skupine Európskej ligy. Predtým laboroval dva mesiace pre zranenie a následnú operáciu kolena. V Slovane s Vittekom, autorom štyroch presných zásahov na MS 2010 v JAR, aj naďalej rátajú. "V takomto zdravotnom stave asi veľa ponúk nedostáva," skonštatoval Kašpar na adresu bratislavského rodáka. 

 

Na Pasienkoch sledovalo spomenutý stredajší ligový súboj proti FC ViOn iba 635 divákov, čo je doteraz najnižšia návšteva na domácom dueli Slovana v jesennej časti tejto sezóny. Pred desiatimi dňami videlo duel 18. kola Slovan - Myjava (0:1) "až" 691 priaznivcov. "Tých divákov je samozrejme málo. Asi nie je ideálne hrať v decembri ešte v našich podmienkach. Terén je už značne rozbitý. Najradšej by sme náš zápasový sklz odohrali na jar, ale nie je to možné. Na koniec tohto týždňa sa očakáva zlé počasie, my však nastúpime proti Trnave s cieľom uspieť. Pre nás to však stále nebude rozlúčka s jesennou časťou, pretože vo štvrtok 11. decembra ešte absolvujeme duel v Neapole v rámci Európskej ligy," dodal pre SITA viceprezident ŠK Slovan Petr Kašpar. 

 

V tabuľke Fortuna ligy sú "belasí" na 5. mieste s 28 bodmi, na lídra najvyššej slovenskej súťaže zo Žiliny majú 12-bodový odstup. V Európskej lige je Slovan po piatich zo šiestich vystúpení v I-skupine bez bodu a má alarmujúce skóre 1:17. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona