FL: Na Pasienkoch dvakrát odložená dohrávka 14. kola

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 15:40 • 2 min
FL: Na Pasienkoch dvakrát odložená dohrávka 14. kola

BRATISLAVA - Priaznivci futbalových klubov ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava sa konečne dočkajú druhého tohtosezónneho ligového merania síl týchto tradičných rivalov. Na Pasienkoch sa v utorok 10. marca uskutoční už dvakrát odložené stretnutie 14. kola najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Začiatok je o 17.30 h, hlavným rozhodcom Vladimír Vnuk, na čiarach mu budú pomáhať Miroslav Benko a Juraj Lieskovský. Na pripomenutie, tento duel sa v pôvodnom termíne 19. októbra nehral pre zistené príznaky akútneho ochorenia u viacerých trnavských hráčov. Únia ligových klubov ako riadiaci orgán súťaže ho odložila na 7. decembra 2014, vtedy sa však stretnutie opäť neuskutočnilo - tentoraz pre nespôsobilý terén.

 

Úradujúci majster Slovan po úvodnej jarnej domácej prehre so Žilinou 0:2 zvíťazil v sobotu v Zlatých Moravciach 2:0 gólmi Lestera Peltiera a Adama Zreľáka. Pre druhého menovaného to bol premiérový presný zásah v súťažnom dueli po zimnom príchode z Ružomberka. "Po nezdare v Žiline a viacerých nepremenených príležitostiach som cítil menší stres, kedy to prelomím. Som šťastný, že to proti ViOn-u vyšlo. Hoci to nebol lacný gól, pokladníci v Slovane Martin Dobrotka a Dušan Perniš ma skasírovali o 150 eur. Verím, že sa mi bude dariť v každom ďalšom stretnutí, už v tom najbližšom proti Trnave," uviedol v rozhovore pre portál fortunaliga.sk 20-ročný A. Zreľák a pokračoval: "V Zlatých Moravciach to bolo psychicky dosť náročné. Už počas minulého týždňa sme sa v kabíne rozprávali, že musíme vyhrať: spojili sme sa ako tím a napokon sa tak aj stalo. Pre nás sú to dôležité tri body. Chýba nám lepšia zohratosť, sme spolu ešte krátko a tvoríme prakticky nový tím. Druhý polčas na pôde ViOn-u však naznačil, akou cestou by sme sa mali uberať." Rýchlonohý zakončovateľ, ktorý už raz nastúpil aj v najcennejšom drese (19. novembra 2013 v portugalskom Fare v prípravnom dueli s Gibraltárom /0:0/ ho poslal tréner A-tímu SR Ján Kozák na trávnik v 66. min za Erika Jendrišeka, pozn.), sa teší na utorkovú dohrávku proti "andelom" a chce uspieť. "V televízii som videl veľa zápasov Slovana s Trnavou, teraz si to vychutnám aj naživo. Verím, že s trojbodovou príchuťou. Obrancovia Spartaka sú nepríjemní, najviac súbojov som absolvoval asi proti Martinovi Tóthovi. Ak nastúpi, budem sa musieť obracať. Verím, že uspejem a podarí sa mi streliť aj nejaký gól," doplnil Adam Zreľák.

 

Trnava figuruje v tabuľke Fortuna ligy na piatom mieste s 30 bodmi, na štvrtých v klasifikácii "belasých" má odstup jediného bodu. V prípade víťazstva na Pasienkoch predstihnú "spartakovci" lepším skóre aj v súčasnosti tretiu Senicu, ktorá získala 33 bodov. Útočník Martin Mikovič, ktorý rovnako ako Zreľák strelil v tejto ligovej sezóne 7 gólov, ale na rozdiel od futbalistu Slovana skóroval v oboch jarných kolách (doma proti Myjave pri víťazstve 5:1 i naposledy v Banskej Bystrici pri remíze 1:1, pozn.), je pred stretnutím v Bratislave optimista. "Veľmi sa teším na tento zápas, asi ako každý hráč z Trnavy i Slovana. Ide o sviatok futbalu, verím, že diváci si prídu na svoje. Urobíme všetko, aby sme vyhrali," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová 24-ročného Mikoviča. Fanklub Spartaka neorganizuje na utorkový zápas oficiálny výjazd, pre motorizovaných priaznivcov "červeno-čiernych" je vyhradené parkovisko za sektorom hostí (vjazd z Trnavskej cesty od Kauflandu).

 

Zaujímavé je, že aj prvé vzájomné stretnutie medzi Trnavou a Slovanom v súťažnom ročníku 2014/2015 sa neuskutočnilo v pôvodne plánovanom termíne. Spomenutý súboj 3. kola Fortuna ligy sa 26. júla 2014 nehral pre povinnosti oboch klubov v pohárovej Európe. Zápas sa uskutočnil až 30. októbra a Spartak doma na Štadióne Antona Malatinského presvedčivo zvíťazil 4:0, góly dali Ján Vlasko, Erik Sabo (z pok. kopu), Erik Jendrišek a José David Casado García.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona