FL: Myjava začala aj so Sládekom, na skúške trio, skončil Bruško

NETKY.SK • 7 Január 2015, 15:22 • 2 min
FL: Myjava začala aj so Sládekom, na skúške trio, skončil Bruško

MYJAVA - Aj po jeseni štvrtý tím tabuľky futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 Spartaka Myjava začal v stredu so zimnou prípravou na jarnú časť.

slovakia

left justify in out

Do prípravy sa u Kopaničiarov zapojí 36 hráčov, vrátane 7 dorastencov. Tréner Peter Gergely v stredu ešte nemal k dispozícii chorého Matúša Joríka, s tímom ale začal prípravu Peter Sládek, o ktorého má eminentný záujem Spartak Trnava.
     

"Peter začal s nami riadne prípravu, stále je hráčom Myjavy. Samozrejme, že evidujeme o neho záujem z Trnavy, no ešte sa uvidí, ako to dopadne," povedal pre TASR mediálny manažér klubu Marek Hrin.
     

V mužstve sa objavili v stredu tri nové tváre, ktoré majú mesiac na to, aby na skúške presvedčili trénerov. Ide o brankára Matúša Hrušku z Púchova, stredopoliara Martina Hrušku (Lednické Rovne) a Martina Janca (Považská Bystrica). V klube nepredĺžili kontakt s Tomášom Bruškom a brankárom Tomášom Belicom, v Belicovom prípade je ale v hre posilnenie realizačného tímu na poste trénera brankárov, resp. práca pri myjavskej mládeži. V Myjave končia aj Róland Šmahajčík a Roman Sirota. Dorastenci v príprave sú Dominik Janček, Peter Egri, Erik Pecha, Samuel Flamík, Dávid Copko, Erik Vávra a Dominik Ferenčič. "S Tomášom Belicom bol ukončený kontrakt k 31. decembru 2014, no ponúkli sme mu ďalšie možnosti zotrvania v klube na poste trénera brankárov v A – mužstve prípadne aj mládežníckych kategórii a uvidíme, ako na to zareaguje. Tomášovi Bruškovi nebola predĺžená zmluva, Roland Šmahajčík výkonnostne nepresvedčil ani na hosťovaní v Dubnici a Romanovi Sirotovi sme nepredĺžili hosťovanie z Kostolišťa," komentoval pohyby v kádri A – mužstva manažér Pavol Holeščák.
     

Myjavčania začali zostra. Po príhovore prezidenta klubu Pavla Halabrína, trénera Gergelyho a športového manažéra Jaroslava Krč-Šeberu nasledovali testy, ako si hráči plnili individuálne tréningové plány. Na programe bol prvý tréning, popoludní od 15.30 nasledovala ďalšia kondičná zaberačka.
     

"Do 1. februára budeme trénovať v domácich podmienkach s tým, že budeme využívať možnosti, ktoré sú tu. Hlavný dôraz budeme klásť na hernú prípravu, herné cvičenia, na špecifické veci. Na sústredení máme dobrých súperov, tam by sme chceli pracovať najmä na hernej stránke. Chceme nadviazať na ten dobrý záver jesene a herne sa posunúť vyššie. Pokiaľ sa posunieme vyššie po hernej stránke, môžeme sa posunúť aj v tabuľke," cituje oficiálna tlačová správa klubu hlavného kouča Gergelyho.
     

V rámci zimnej prípravy Spartak odohrá až trinásť prípravných stretnutí a čaká ho aj 11-dňové sústredenie v Turecku. Prvé dva prípravné zápasy majú Myjavčania na programe 14. januára proti Nitre a Žiline, následne privítajú aj Skalicu, Topoľčany a Slovácko. Na konci januára sa predstavia v dvojzápase v Trenčíne a od 1. februára absolvujú 11-dňové sústredenie v Turecku, na ktorom odohrajú ďalšie štyri duely zo súpermi z Rumunska, Maďarska, Poľska a Číny. Po návrate ich čaká ešte Baník Ostrava a v generálke pred štartom jarnej časti FL nastúpia proti FC Fastav Zlín 21. februára, teda týždeň pred štartom súťaže. V prvom jarnom 20. kole sa Myjava predstaví v Trnave.

     

      program zimnej prípravy Spartaka Myjava:
      streda 14. januára: Spartak Myjava – FC Nitra (11.30)
      streda 14. januára: Spartak Myjava – MŠK Žilina (14.30)
      sobota 17. januára: Spartak Myjava – MFK Skalica (11.00)
      streda 21. januára: Spartak Myjava – MFK Topvar Topoľčany
      sobota 24. januára: Spartak Myjava – 1. FC Slovácko (11.00)
      štvrtok 29. januára: dvojzápas AS Trenčín – Spartak Myjava (11.00 a 13.00)
      1.-11. februára: sústredenie v Turecku
      streda 4. februára: Spartak Myjava - TS Podbeskidzie Bielsko-Biała (16.00)
      piatok 6. februára: Spartak Myjava  - FC Viitorul Constanca (11.00)
      sobota 7. februára: Spartak Myjava – Pécsi MFC (bez času)
      utorok 10. februára: Spartak Myjava – Šanghaj SIPG FC (bez času)
      sobota 14. februára: Baník Ostrava – Spartak Myjava (14.00)
      sobota 21. februára: Spartak Myjava – FC Fastav Zlín (14.00, generálka)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies