FL: Myjava štvrtý raz po sebe víťazne, Skalica deväť kôl bez bodu

NETKY.SK • 5 December 2015, 07:23 • 2 min
FL: Myjava štvrtý raz po sebe víťazne, Skalica deväť kôl bez bodu

MYJAVA - V piatkovom zápase 19. kola Fortuna ligy 2015/2016 zvíťazili futbalisti Spartaka Myjava nad MFK Skalica 3:0. Skaličania prehrali už 9. duel v rade a zimovať budú na poslednej priečke so ziskom 10 bodov. Záhoráci, ktorí sú nováčikmi najvyššej súťaže, naposledy bodovali naplno ešte koncom júla proti Michalovciam (1:0). "Šťuka" jesennej časti súťaže Myjava sa v neúplnej tabuľke posunula už na 3. priečku pred Žilinu.

slovakia

left justify in out

Spartak Myjava – MFK Skalica 3:0 (2:0)

Góly: 40., 85. Pekár, 45.+ Kóňa. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Marček - Vrablec, Vaško, 1449 divákov

 

 

Zostavy a striedania:

Myjava: Hruška – Kolár, Karlík (46. Beňo), Jánošík, Marček – Bílovský, Kóňa, Pekár – Sládek (72. Černáček), Škutka (19. Slančík), Daniel Skalica: Fišan – Vaško, Petrovský, Majerník, Vrablec (46. Ciprys) – Gašparík, Neoveský (46. Ulrich), Hlinka, Mazan – Šebesta, Čermák

 

V regionálnom derby bola aktivita od úvodu na kopačkách domácich hráčov, ale cez prehustený priestor na súperovej polovici ihriska sa dlho nevedeli dostať do gólových príležitostí.

 

Skaličania pohrozili v 23. minúte strelou Šebestu, ktorá skončila mimo brány. V 35. minúte sa uvoľnil na ľavej strane Bílovský a pred Danielom na zadnej tyči ratoval v poslednej chvíli Vaško. O minútu už bola obrana „Záhorákov“ aj s brankárom prekonaná, hlavičku Jánošíka však zastavilo brvno. Tlak Myjavy vyústil vo vedúci gól v 40. minúte - Daniel ukážkovo prihral Kolárovi, ten v pokutovom území našiel Pekára, ktorý umiestenou strelou rozvlnil sieť – 1:0. V samom závere prvého dejstva sa tribúny radovali po druhý raz, domáci nakopli loptu do pokutového územia, Fišan ju vyrazil iba ku Kóňovi a ten našiel opustený priestor brány – 2:0.

 

V 53. minúte vysunul Slančík kolmo Pekára, ale následná prihrávka pred bránu nenašla voľného Bílovského. O päť minút zakončil nepresne po Pekárovej prihrávke Sládek. V 65. minúte otestoval na opačnej strane ihriska pozornosť Hrušku v domácej bráne ďalekonosným pokusom Čermák. Individuálny prienik cez dvoch hráčov predviedol v 69. minúte Daniel, Fišan si s jeho strelou poradil. Skaličania pohrozili kontrou v 74. minúte, Ciprys domáceho brankára neprekonal. V 78. minúte šiel sám na Fišana Slančík, ale zo súboja vyšiel víťazne brankár hostí. Víťazstvo Myjavy spečatil v 85. minúte Pekár po prihrávke od Daniela – 3:0.

 

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Taktickým, disciplinovaním výkonom sme dosiahli vytúžené víťazstvo. Zápas bol po mentálnej stránke náročný, museli sme sa nastaviť na to, aby sme ho zvládli. Dá sa povedať, že nám veci vyšli tak, ako sme si predstavovali. Som rád, že sme jeseň uzavreli pekným víťazstvom."

 

Štefan Horný, tréner Skalice: "Myslím si, že do prvého gólu sme boli Myjave vyrovnaným súperom. Mali sme nejaké brejkové situácie. Po strate lopty v strede ihriska prišiel rýchly brejk Myjavy, nezatvorili sme to, nestihli sme sa vrátiť. Nepokryli sme Pekára a bolo 0:1. V závere prvého polčasu prišla chyba brankára a gól do šatne. Aj keď sme do druhého polčasu vystriedali, nemali sme potrebnú kvalitu a Myjava zaslúžene vyhrala."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies