FL: Myjava pokračuje v skalpovaní európskych zástupcov, zvíťazila na pôde bratislavského Slovana

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 07:37 • 2 min
FL: Myjava pokračuje v skalpovaní európskych zástupcov, zvíťazila na pôde bratislavského Slovana

BRATISLAVA - Slovenský futbalový klub Spartak Myjava pokračuje v rozprávkovom vstupe do nového ročníka Fortuna ligy, v nedeľňajšom druhom kole zvíťazil na pôde bratislavského Slovana 1:0.

slovakia

left justify in out

V úvodnej štvrtine zápasu sa museli pri viacerých príležitostiach vyznamenať gólmani Ján Mucha a Peter Solnička. Karolovi Mészárosovi a Petrovi Sládekovi pre zmenu chýbali na oboch stranách len milimetre. Ako prvý a napokon i jediný udrel v 36. minúte myjavský Peter Sládek, ktorý vyťažil z výbornej práce kapitána Štefana Pekára a nedôrazu domáceho Dávida Hudáka. Bratislavčania boli za jednogólové polčasové manko vzhľadom na priebeh radi.


Domácim v druhej časti pomohli i striedania, no v koncovke sa naďalej trápili. Karolovi Mészárosovi či Nicolásovi Gorositovi chýbali k vyrovnaniu len centimetre, Marko Milinkovič a Filip Oršula si vylámali zuby na Solničkovi. Myjava začala ku koncu duelu využívať otvárajúce sa okienka v defenzíve "belasých," no svoj náskok už nenavýšila. Bodovú iskierku nádeje domácich definitívne uhasil František Kubík, ktorý v 82. minúte po druhej žltej karte putoval predčasne do kabín.

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 2. kolo - nedeľa:
ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava 0:1 (0:1)
Gól: 36. Sládek, ŽK: 27. F. Kubík, 77. Milinkovič (obaja Slovan), ČK: 82. F. Kubík (po 2. ŽK), rozhodovali: Vnuk - Brendza, Kováč

Zostavy:
Slovan Bratislava: Mucha - Kotula, D. Hudák, Gorosito, Podaný - Lásik (56. M. González), Štefánik (46. F. Oršula) - Milinkovič, K. Mészáros, F. Kubík - Priskin (60. Vittek)
Myjava: Solnička - Beňo, Banovič, Kóňa, J. Chovanec (33. P. Jánošík) - Marček - E. Daniel (90.+ Jastráb), Bílovský, Š. Pekár, Ľ. Kolár - Sládek (90.+ Ferenčič)

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies