FL: Mucha očakáva bojovný zápas, Kuciak chce zbierať body

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 16:59 • 2 min
FL: Mucha očakáva bojovný zápas, Kuciak chce zbierať body

BRATISLAVA - Na futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká v sobotu podvečer duel 22. kola najvyššej slovenskej súťaže na trávniku v Podbrezovej proti domácemu ŽP Šport.

slovakia

left justify in out

Opora "belasých" medzi žrďami Ján Mucha si nemyslí, že utorňajší odložený zápas s Michalovcami pre nespôsobilý terén je pre Slovan výhoda, keď si hráči mohli oddýchnuť. Pre porovnanie, "železiari" v stredu remizovali na pôde Spartaka Trnava 0:0. "Podľa mňa je to skôr na škodu ako na úžitok. Lepšie, keď je mužstvo v zápasovom tempe. Navyše, aj tak sa tomu nevyhneme. Hustejší program budeme mať na budúci týždeň, pričom po reprezentačnej prestávke prídu pohárové súboje a duelov bude opäť viac," citovala internetová stránka klubu slová 33-ročného Jána Muchu, ktorého pochopiteľne potešilo víťazstvo Slovana v jarnej ouvertúre na ihrisku úradujúceho majstra z Trenčína: "Triumf nad AS je výborný a bol pre nás vzpruhou. Už pred ním som však hovoril, že to ešte ani zďaleka nie je cieľ. Budeme mať veľmi náročnú jar, v ktorej je každý zápas dôležitý. Čaká na nás veľmi ťažká druhá časť sezóny, to si treba uvedomiť. Preto je potrebné sústrediť sily vždy na najbližší duel a ním je stretnutie s Podbrezovou."


Slovenský reprezentant vie, že sobotňajší zápas proti ŽP Šport bude o niečom inom ako úvodné vystúpenie pod Čákovým hradom. "To určite áno. Podbrezová bude podľa môjho názoru najmä brániť. Nebude to taký otvorený futbal ako proti Trenčínu. Čaká na nás pripravený súper, ktorý mal dobrý rozbeh do jarnej časti súťaže. Poznáme ich hru a vieme, že to nebude nič jednoduché. Osobne očakávam veľmi bojovný futbal," skonštatoval rodák z Belej nad Cirochou Ján Mucha a doplnil: "Predpokladám, že sa bude hrať na náročnom teréne. Pre celý tím je to výzva, aby sme odohrali dobré stretnutie a sústredili sa na svoju hru. Očakávania od nás sú teraz vysoké, musíme ich naplniť. Máme viacero posíl a mužstvo by malo byť silnejšie ako na jeseň. Verím, že sa predvedieme v dobrom svetle."


Podbrezovčanov potešil jarný vstup. Mužstvo, ktoré je "namočené" do záchranárskych prác, si pripísalo v dvoch zápasoch 4 body a posunulo sa v konkurencii tucta účastníkov Fortuna ligy na 10. miesto. Hráči ŽP Šport na úvod zdolali FK Senica 1:0 a v stredu prišla spomenutá bezgólová remíza v trnavskej City Arene. "Z týchto dvoch ťažkých duelov sme vydolovali štyri body, sme spokojní. Nesmieme sa však uspokojiť a mať nosy hore, pretože aj vstup do tejto sezóny sme mali relatívne dobrý a potom prišla kríza, ktorá nás odsunula na spodok tabuľky. Musíme ďalej poctivo pracovať a zbierať body, pretože boj o záchranu bude ešte tvrdý," zdôraznil pre web fortunaliga.sk onedlho 34-ročný brankár Podbrezovej Martin Kuciak (nar. 15. marca 1982). Rodák zo Žiliny si udržal na jar čisté konto, čo je najmä vzhľadom na náročný zápas v Trnave veľmi dobré vysvedčenie. "Áno, od Spartaka sa možno očakávalo viac, ale aj my máme kvalitné mužstvo. Nechcem, aby to vyznelo príliš sebavedome, ale do Trnavy sme prišli bodovať a tomu sme podriadili aj taktiku. Verili sme, že sa nám to môže podariť. Napokon sme mohli mať aj všetky tri body, ale zasa nemôžeme byť nenažraní. Remíza je spravodlivá," vyjadril sa M. Kuciak a dodal: "Cez zimu sme poctivo makali, prišli nejakí noví chalani a myslím si, že sme sa výrazne zlepšili. Verím, že budeme v takýchto výkonoch pokračovať."


Prvý tohtosezónny vzájomný duel 27. septembra 2015 vyznel pre ŠK Slovan Bratislava: v rámci 11. kola "belasí" zdolali "železiarov" doma na Pasienkoch 3:1.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies