FL: Mucha i Priskin spokojní v Slovane, obaja myslia na titul

NETKY.SK • 7 December 2015, 17:19 • 2 min
FL: Mucha i Priskin spokojní v Slovane, obaja myslia na titul

BRATISLAVA - Dve predsezónne posily futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ján Mucha (zmluva na štyri roky) a Tamás Priskin (kontrakt na tri roky) hodnotia veľmi kladne svoj letný príchod do klubu, ktorému po víkendovej derniére jesennej časti patrí v tabuľke Fortuna ligy 2. miesto so 41 bodmi (bilancia: 12 - 5 - 2, skóre 29:14).

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že som dobre zapadol do hráčskeho kolektívu, s množstvom ľudí v klube si dobre rozumiem. Cítim sa v Slovane super, v podstate ako doma, prostredie poznám ešte zo začiatkov mojej kariéry. Je to bez najmenších problémov," citovala oficiálna internetová stránka bratislavského klubu slová brankára slovenskej reprezentácie Jána Muchu. Rodák z Belej nad Cirochou si v sobotu dal víťazný darček k 33. narodeninám - Slovan zdolal doma úradujúceho vicemajstra zo Žiliny 2:1 aj zásluhou výborných zásahov skúseného gólmana. "Mali sme v zápase slabšie i lepšie chvíľky, v rozhodujúcich okamihoch sme sa zdvihli a zvládli sme to. Je to určite pekný darček, ideálne zakončenie jesennej časti," uviedol účastník majstrovstiev sveta 2010 v JAR Mucha a doplnil: "Teraz sa už teším na dovolenku, najbližšie týždne si doprajem regeneráciu a oddych. Samozrejme, že v mysli stále máme poctivú prípravu na jarnú časť, v ktorej zabojujeme o majstrovský titul."


V spomenutom záverečnom jesennom vystúpení proti kvalitnému žilinskému tímu sa o rozhodujúci moment stretnutia postaral Tamás Priskin, ktorý prišiel na trávnik po necelej hodine hry za Róberta Vitteka a v 77. min rozhodol o triumfe ŠK Slovan. "Som veľmi rád, že sme jesennú časť ukončili ziskom troch bodov. Po striedaní som chcel ukázať, že som dobrý hráč, zároveň som sa snažil pomôcť mužstvu gólom. Je skvelé, že to vyšlo," zhodnotil 29-ročný Priskin stretnutie proti MŠK i svoje účinkovanie. Slovanisti pod vedením cyperského trénera Nikodimosa Papavasilioua ťahajú vo Fortuna lige jedenásťzápasovú šnúru bez prehry: za osem víťazstiev a tri nerozhodné výsledky si pripísali 27 bodov. Rodák z Komárna je najlepším strelcom "belasých" s 8 presnými zásahmi. Po zaváhaní lídra klasifikácie z Trenčína v Trnave (1:1) sa odstup Slovana na AS znížil na sedem bodov. V jarnej časti sezóny 2015/2016 absolvujú tímy ešte 14 duelov. "Nedeľňajšie víťazstvo nad Žilinou nám veľmi pomohlo. Na jar hráme hneď na úvod v Trenčíne. Tento zápas môže veľa napovedať. Ešte predtým absolvujeme kvalitnú zimnú prípravu, aby sme na stretnutie proti AS i na všetky ostatné nastúpili v tej najlepšej forme."


Maďarský reprezentant a strelec gólu, ktorý posunul južných susedov Slovenska na záverečný turnaj ME 2016 do Francúzska, stihol po letnom príchode do Slovana za polrok nastrieľať vo všetkých súťažiach 12 gólov. "Nikdy nemôžem byť so sebou spokojný, stále musím byť lepší a lepší. Čo sa však týka mužstva a pôsobenia v bratislavskom klube, tak je všetko v poriadku a páči sa mi tu," zakončil Tamás Priskin.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona