FL: Mráza teší víťazstvo, rád by viedol Spartak i naďalej

NETKY.SK • 31 August 2015, 14:01 • 2 min
FL: Mráza teší víťazstvo, rád by viedol Spartak i naďalej

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Trnava zvládli úspešne svoje prvé vystúpenie v novej City Arene a v nedeľňajšom stretnutí 7. kola Fortuna ligy zvíťazili nad hráčmi MŠK Žilina 2:0 gólmi Mareka Janečku a Alda Baéza.

slovakia

left justify in out

"Andeli" pripravili svojmu žilinskému súperovi prvú prehru v aktuálnom ročníku najvyššej slovenskej súťaže 2015/2016 a posunuli sa na 6. miesto v tabuľke práve za ostatného protivníka - MŠK. "Víťazstvo je pre hráčov určite vzpruhou do ďalších zápasov. Navyše sa tak stalo na krásnom novom štadióne, pred viac ako 13 000 divákmi. Cieľ - získať tri body - sa nám podarilo naplniť. A to sme hrali 75 minút v oslabení, keďže už v pätnástej minúte dostal červenú kartu brankár Kamenár. Skvelá divácka kulisa a podpora od našich fanúšikov hnala hráčov dopredu, sústredeným výkonom sme si vybojovali cenné víťazstvo," uviedol pre agentúru SITA Branislav Mráz, ktorý po piatkovej rezignácii dovtedajšieho hlavného trénera Juraja Jarábka v nedeľu viedol trnavské mužstvo.


Bývalý obranca B. Mráz ako aktívny hráč pôsobil v Senici, Dubnici i Rimavskej Sobote, z pozície kouča pracoval pri mládeži v Dubnici a trénoval seniorské mužstvá Rimavskej Soboty a Zlatých Moraviec, odkiaľ prišiel v lete na post asistenta k spomenutému Jurajovi Jarábkovi. Po jeho abdikácii viedol úspešne "spartakovcov" v súboji proti Žiline. "Z víťazstva proti kvalitnému súperovi máme všetci radosť. Vedenie klubu ma oficiálne poverilo, aby som sa dočasne ujal mužstva. Aj v pondelok predpoludním sa hráči na tréningu pripravovali pod mojím vedením," skonštatoval 42-ročný kormidelník (nar. 13. júla 1973).


Na otázku, či po reprezentačnom asociačnom termíne zostane v tejto pozícii a bude koučovať FC Spartak Trnava i v najbližšom ligovom vystúpení - v nedeľu 13. septembra v 8. kole Fortuna ligy na pôde úradujúceho majstra AS Trenčín (predtým 8. 9. nastúpia hráči Trnavy ešte v dueli 3. kola Slovnaft Cupu na ihrisku FKM Nové Zámky, pozn.), Branislav Mráz poznamenal: "To naozaj v tejto chvíli neviem, rozhodnutie by malo padnúť v najbližších dňoch. V mojom prípade existujú tri varianty: príde nový tréner a komplet sa zmení realizačný tím, novému koučovi by som zostal pomáhať ako asistent alebo mi v Spartaku dajú šancu a budem pokračovať v pozícii ako v nedeľu proti Žiline. Zotrvaniu by som sa určite nebránil, Trnava je v slovenskom futbale pojem a má svoje meno."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies