FL: Mohutný finiš Trnavy v boji o EL, fanúšikovia chcú Karhana za trénera

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 08:44 • 2 min
FL: Mohutný finiš Trnavy v boji o EL, fanúšikovia chcú Karhana za trénera

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava po odchode Ivana Hucka už trikrát po sebe zvíťazili a priblížili sa k zisku miestenky v predkole Európskej ligy UEFA 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Nový trénerský triumvirát v zložení Miroslav Karhan - Martin Rusňák - Pavel Kamesch sa môže pýšiť stopercentnou bilanciou po tom, ako si "bílí andeli" v sobotňajšom 31. kole Fortuna ligy poradili doma so zachraňujúcimi Michalovcami 3:0 a udržali si štvrté miesto v tabuľke.

 

"V prvom rade musím chalanom pogratulovať, že tie tri zápasy zvládli. Vidno, že majú chuť hrať Európsku ligu. Keď som nastupoval do pozície hlavného trénera, povedal som im, že budem spokojný, keď im ľudia po zápase zatlieskajú. Zatiaľ to vychádza, uvidíme dokedy to vydrží," citoval Trnavský hlas slová Karhana, ktorému pôsobenie v pozícii hlavného trénera vychádza nad očakávanie dobre. Okrem pochvaly sa však neštíti podrobiť svoj tím kritike. "Záleží od situácie. Proti Michalovciam sme po 65. minúte pôsobili v niektorých situáciách veľmi frajersky a nekoncentrovane. Smrdelo to tým, že dostaneme gól na 3:1 a zápas by sa mohol zvrtnúť. Za toto asi chalani cukor nedostanú," dodal Karhan.

 

Spartak má v tabuľke trojbodový náskok pred piatou Žilinou. Cesta do pohárovej Európy pre neho vedie cez jedno víťazstvo v dvojzápase s Podbrezovou a Zlatými Moravcami. Okrem toho môže mať trnavský tím aj najlepšieho kanoniera ligy. Argentínsky útočník David Depetris sa na Matúša Bera z AS Trenčín dotiahol na rozdiel jediného gólu, na konte ich má 14. "Budeme hrať na víťazstvo, nie na Davida. Veď to je úplne jedno, kto dá góly. Samozrejme, bolo by pekné pre Davida aj pre mužstvo, ak by sa mu to podarilo. Prvoradý je ale úspech tímu a tak to vnímam, odkedy som začal hrať futbal. Samozrejme, dôležité je mať v mužstve strelca, ktorý nepotrebuje na gól štyri šance. David dokáže streliť z jednej šance jeden gól, som rád, že mu to sype," vyhlásil Karhan pre Trnavský hlas.

 

Pre fanúšikov Spartaka je Miroslav Karhan ikonou klubu. Väčšina z nich by privítala, keby práve on viedol mužstvo v novej sezóne. "O niečom sme sa rozprávali, ale to by som ešte nerozoberal a nekonkretizoval. Nejaké rozhovory prebehli, ale všetko je zatiaľ otvorené. Keď som začínal pri prvom mužstve s Ivanom Huckom, povedal som, že sa mu budem snažiť pomôcť. Byť trénerom prvého mužstva zatiaľ nie je môj sen, ani po tom nebažím. Ale uvidíme, čo prinesie budúcnosť," dodal Karhan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies