FL: Michalovské víťazné repete proti majstrovi z Trenčína

NETKY.SK • 17 Október 2016, 07:19 • 2 min
FL: Michalovské víťazné repete proti majstrovi z Trenčína

MICHALOVCE - Futbalistom Michaloviec v tejto sezóne najvyššej slovenskej súťaže mimoriadne "sedia" vzájomné konfrontácie s AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

Hráči MFK Zemplín zvládli víťazne obidve doterajšie merania síl proti úradujúcemu majstrovi, v oboch prípadoch nastúpili v domácom prostredí. Po ligovej ouvertúre 16. júla a výsledku 2:1 (góly: 37. I. Žofčák, 57. Škutka - 83. Aliko Bala) zvíťazili futbalisti Michaloviec nad Trenčínom aj v sobotňajšom súboji v rámci 12. kola - tentoraz 2:0. Najlepším hráčom na trávniku bol skúsený stredopoliar domácich Igor Žofčák, ktorý v 31. min perfektne realizoval priamy kop a prekonal Igora Šemrinca v bránke AS. Tesne predtým musel nútene opustiť trávnik nigérijský legionár v drese hostí Reuben Gabriel, po jeho vylúčení štandardku zužitkoval 33-ročný Žofčák, ktorý skóroval aj v spomenutom júlovom prvom tohtosezónnom vzájomnom dueli. "Možno mi teraz trochu pomohol brániaci hráč, ktorý loptu lízol hlavou, ale na tom už nezáleží," uviedol bývalý 14-násobný slovenský reprezentant Igor Žofčák pre web fortunaliga.sk a pokračoval: "Druhý triumf nad Trenčínom v tejto sezóne nás veľmi teší, ale už sa musíme pozerať dopredu a koncentrovať na ďalší zápas. Niekedy sa k nám šťastie prikloní, inokedy nie, taký je futbal. V sobotu sa nám darilo."


Kouč AS Martin Ševela pochválil lídra domácej kabíny. "Žofčák bol rozdielový hráč v sobotňajšom zápase, jeho skúsenosti sú pre MFK Zemplín neoceniteľné," uviedol tréner trenčianskeho mužstva na margo michalovského rodáka. Gólovú poistku pridal v sobotňajšom dueli ghanský legionár Emmanuel Mensah, ktorý v 45. min poslal Zemplínčanov do dvojgólového náskoku. Po zmene strán sa zamerali "východniari" na defenzívu, cenné víťazstvo však udržali bez inkasovaného gólu. V šiestom stretnutí na domácom ihrisku v tomto ligovom ročníku si vybojovali štvrté víťazstvo, v 4. kole remizovali so Zlatými Moravcami-Vrábľami (0:0) a podľahli iba v 8. kole súčasnému lídrovi tabuľky zo Žiliny (0:2).


Michalovce sa dostali na 7. miesto v klasifikácii Fortuna ligy práve pred AS Trenčín (17, resp. 14 bodov), s takýmto postavením napriek odchodu viacerých hráčov pod Čákovým hradom nerátali. "Pokiaľ ide o konečný výsledok, v zápase proti Michalovciam sme mali iné predstavy. Počas dvojtýždňovej ligovej prestávky sme sa pripravovali na súpera s tým, že bude hrať na rýchle brejky. Po jednom z nich zatiahol Ruben Gabriel ručnú brzdu; či to bolo na červenú alebo len na žltú kartu, je na rozhodnutí rozhodcu. Vylúčenie však ovplyvnilo zápas, hrali sme v oslabení, už to bolo pre nás ťažšie. Škoda druhého gólu tesne pred polčasovou prestávkou, za stavu 0:1 sa dalo ešte čosi s výsledkom urobiť," skonštatoval na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Trenčína Martin Ševela a doplnil svoje hodnotenie: "Druhý polčas z našej strany bol lepší, hoci sme hrali desiati, to je na zamyslenie. Túžbu chlapcom nemôžem uprieť, ale kvalita išla bokom. Víťazstvo Michaloviec je zaslúžené."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona