FL: Michalovce chcú doma naplno zabodovať - po 6 mesiacoch

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 16:47 • 2 min
FL: Michalovce chcú doma naplno zabodovať - po 6 mesiacoch

BRATISLAVA - Futbalisti Michaloviec sa ostatnou bezgólovou remízou na pôde Ružomberka odpútali v najvyššej slovenskej súťaži od poslednej dvanástej a momentálne zostupujúcej Skalice na jeden bod.

slovakia

left justify in out

Zemplínčania sú však stále riadne "namočení" v záchranárskych bojoch. Ďalší existenčný duel v súvislosti so zotrvaním medzi slovenskou elitou čaká na "východniarov" v sobotu 30. apríla, keď od 19.00 h privítajú FK Senica, v súčasnosti 8. mužstvo pelotónu.

 

"V Ružomberku sme hrali ďaleko aktívnejšie, zodpovednejšie, agresívnejšie a odvážnejšie, utvorili sme si aj gólové príležitostí. Náš problém s ich premieňaním je však poriadne hlboký. Je to škoda, z poltucta gólových šancí u súpera musíte streliť aspoň jeden gól. Opakovalo sa to, čo nás trápi celú jar. Okrem zápasov v Podbrezovej (0:2) a Myjave (0:3) sme v žiadnych iných neprepadli a herne sme ich zvládli. Keď však nedávame góly, nemôžeme vyhrať. Ten strach z vypadnutia je u hráčov stále. Na druhej strane sme veľmi dobre aj bránili a disciplína nám priniesla bod," vrátil sa ešte k súboju pod Čebraťom od zimy nový tréner michalovského klubu Stanislav Griga.


Hráči MFK Zemplín na jar v desiatich stretnutiach Fortuna ligy získali iba sedem bodov (bilancia: 1 - 4 - 5), naposledy triumfovali 4. marca v rámci 22. kola na trávniku v Žiline s MŠK (3:2). Posledné domáce michalovské víťazstvo je "staré" už viac ako šesť mesiacov: 24. októbra 2015 nad ŽP Šport Podbrezová 2:0 v 14. kole. Teraz však majú "žltomodrí" ideálnu možnosť na trojbodový zápis, ich súper zo Senice totiž čaká na ligové víťazstvo už 12 zápasov (bilancia: 0 - 5 - 7).

 

"Určite chceme prelomiť smolu v zakončení. Bod z Ružomberka musíme doma potvrdiť. Hráčov výkon a bezgólový výsledok povzbudil. Myslíme pozitívne, nielen mužstvo, ale celý klub. Teraz sa musíme všetci zomknúť. Potrebujeme podporu našich fanúšikov, preto verím, že na Senicu prídu v hojnom počte a zaplnia štadión. Bude to pre nás veľmi dôležitý duel, ktorý musíme zvládnuť," skonštatoval ďalej pre denník Korzár Stanislav Griga.


Aj jeho zverenec v michalovskom drese Jakub Grič by chcel, aby si mužstvo v sobotu proti tímu zo Záhoria prípísalo dôležité víťazstvo. "My všetci veríme, že na vlastnom štadióne sa už konečne na nás usmeje šťastie a prelomíme smolu v koncovke. Už je načase vyhrať doma, tri body veľmi potrebujeme," doplnil 19-ročný defenzívny stredopoliar MFK Zemplín a slovenský mládežnícky reprezentant Jakub Grič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies