FL: Michalovce bez víťazstva budú bojovať s priamymi konkurentmi o záchranu

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 18:42 • 2 min
FL: Michalovce bez víťazstva budú bojovať s priamymi konkurentmi o záchranu

BRATISLAVA - Pod vedením nového trénera Stanislava Grigu, ktorý od začiatku tohto kalendárneho roka zasadol na trénerskú stoličku Michaloviec a vystriedal na nej Františka Šturmu, získali hráči MFK Zemplín v siedmich jarných kolách Fortuna ligy iba päť bodov (bilancia: 1 - 2 - 4, skóre 5:10).

slovakia

left justify in out

"Východniari" figurujú sedem kôl pred koncom najvyššej súťaže na predposlednej 11. priečke s dvojbodovým náskokom pred zostupovým miestom, na ktorom je ďalší nováčik MFK Skalica.
Futbalisti Michaloviec nedokázali na jar doviesť do víťazného konca ani jeden z troch zápasov s priamym konkurentom v boji o záchranu.

 

Po bezgólovej remíze 20. marca v Senici s "domácou" Skalicou v 24. kole následne podľahli v Podbrezovej domácemu ŽP Šport (0:2) a počas víkendu prišlo v rámci 26. kola Fortuna ligy aj domáce zaváhanie - nerozhodný výsledok 1:1 s FC ViOn Zlaté Moravce.

 

Hráči MFK Zemplín síce mali jednoznačnú prevahu, viedli od 40. min gólom Michala Hamuľaka, ale 20-ročný rodák z Pobrežia Slonoviny Mouroukou Farras Bamba v 63. min exportnou strelou vyrovnal a stanovil konečný výsledok. "V 15. min malo byť 3:0 a po zápase, takto sme sa trápili do konca a stratili jasný duel. Pozitívne je, že sme si utvorili hernú prevahu a obrovské množstvo šancí. Ich premieňanie však bolo žalostné, preto sme toto stretnutie nevyhrali. Hráči odovzdali na ihrisku, čo v nich bolo, ale naša produktivita je veľmi zlá," vyjadril sa pre denník Korzár kouč michalovského mužstva Griga.


Jediný tím z východu SR v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži mal príležitosti na dva zápasy, ale v koncovke neuspel. "Chlapci veľmi chcú a túžia sa zachrániť, ale psychika
je ´sviňa´. A potom zle naložia so šancami. Ak chceme zostať v lige, musí sa to zmeniť,"
uviedol tréner MFK Zemplín. Keďže posledná Skalica v ostatnom kole zdolala Podbrezovú 2:1, znížila odstup na "žltomodrých" na dva body.

 

"Skomplikovali sme si to sami, mali sme získať tri body a nemuseli sa teraz dívať na Skalicu. Budeme však bojovať ďalej," dodal 54-ročný žillinský rodák a bývalý kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona