FL: Majster z Trenčína si upísal dvojicu Nigérijčanov

NETKY.SK • 9 December 2015, 12:39 • 2 min
FL: Majster z Trenčína si upísal dvojicu Nigérijčanov

TRENČÍN - Vedenie úradujúceho slovenského futbalového majstra AS Trenčín podpísalo kontrakty s dvomi z trojice nigérijských hráčov, ktorí boli počas uplynulých mesiacov na skúške pod Čákovým hradom. Krídelník Samuel Kalu a stopér Christopher Maduka sa upísali klubu na dva roky. V stredu o tom informovala oficiálna webstránka lídra Fortuna ligy.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že sa mi trénerov podarilo presvedčiť. AS je veľmi dobre fungujúci klub. Dúfam, že čoskoro dostanem šancu v prvom mužstve. Chcem hrať dobre a pomôcť k ďalším víťazstvám," povedal po podpise zmluvy Kalu, ktorý rovnako ako druhý z dvojice osemnásťročných nigérijských mladíkov prichádza z rovnakej futbalovej školy ako Kingsley Madu a Moses Simon. "Moses je veľký hráč. Hrám na rovnakej pozícii a preto budeme určite porovnávaní. Dúfam, že fanúšikov nesklamem," doplnil Kalu.

 

Maduka bude bojovať o miesto v strede trenčianskej obrany. Jeho prvým cieľom je zbierať skúsenosti od skúsenejších spoluhráčov. "Rešpektujem svoju pozíciu. Chcem sa naďalej učiť. Kleščík a Rundič sú skvelí stopéri. Každý deň s nimi mi dal niečo nové," povedal pre astrencin.sk nádejný stopér a dodal: "Ďakujem Bohu za túto šancu. Poďakovať chcem aj klubu AS Trenčín, ktorý mi dal príležitosť. Cítim sa tu veľmi dobre. Domáci chlapci nás prijali bez problémov. Verím, že vďaka kvalite mužstva sa budem ešte zlepšovať. Verím, že Trenčín mi pomôže aj do reprezentácie."

 

AS Trenčín je "jesenným kráľom" Fortuna ligy, po devätnástich kolách má na čele tabuľky sedembodový náskok pred bratislavským Slovanom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies