FL: Maďarský mládežnícky reprezentant posilní DAC Dunajskú Stredu

NETKY.SK • 28 Február 2017, 15:54 • 2 min
FL: Maďarský mládežnícky reprezentant posilní DAC Dunajskú Stredu

DUNAJSKÁ STREDA - Maďarský mládežnícky reprezentant Bence Mervó sa stal do 30. júna 2019 hráčom slovenského futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda. Onedlho 22-ročný útočník (nar. 5. marca 1995) podpísal v posledný deň zimného prestupového obdobia s vedením tímu zo Žitného ostrova 2,5-ročnú zmluvu. Mervó naposledy pôsobil v poľskom Slasku Vroclav, kde bol na hosťovaní ako kmeňový hráč švajčiarskeho FC Sion. V Dunajskej Strede bude nosiť dres s číslom sedem.

slovakia

left justify in out

"Pri mojom rozhodovaní zohral nemalú rolu fakt, že fanúšikovia DAC dokážu utvoriť brutálnu atmosféru, čo som počas uplynulého víkendu zažil na vlastnej koži. Zároveň považujem Dunajskú Stredu za skvelú adresu pre moju ďalšiu kariéru, v tíme je veľký potenciál. Mužstvo má výborného trénera, poznám viacerých hráčov - Vidu, Kocsisa ako aj rehabilitačného kouča Botonda Máthého. Hovoril som s nimi, odporúčali mi prijať ponuku klubu. Prichádzam s cieľom podávať čo najlepšie výkony a tým si vypýtať pozornosť trénera maďarského reprezentačného ´áčka´," vyhlásil po podpise zmluvy Bence Mervó, jeho slová cituje oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu.

"Bence Mervó je typom hráča, aký v našom tíme doteraz chýbal. Má veľký potenciál, preto sme sa snažili okamžite zareagovať na možnosť angažovať ho. Som veľmi šťastný, že Bence, ktorý vyrastal neďaleko Dunajskej Stredy, takto pozitívne zareagoval na projekt nášho klubu. Ďakujem všetkým zainteresovaným, ktorí svojim profesionálnym prístupom prispeli k úspešnému dotiahnutiu prestupu," poznamenal pre klubový web na margo angažovania rodáka z Mosonmagyaróváru belgický športový riaditeľ FC DAC 1904 Jan Van Daele.

Bence Mervó je odchovancom FC ETO Györ, neskôr pôsobil v MTK Budapešť a od roku 2015 bol hráčom FC Sion. Jesennú časť aktuálnej sezóny 2016/2017 strávil na hosťovaní u poľského prvoligistu Slask Vroclav, kde v 22 súťažných stretnutiach strelil 5 gólov. Nová ofenzívna akvizícia Dunajskej Stredy je stabilným členom mládežníckych výberov Maďarska. V roku 2014 sa zúčastnil na majstrovstvách Európy do 19 rokov, o rok neskôr na MS do 20 rokov získal striebornú kopačku pre druhého najlepšieho strelca šampionátu. V súčasnosti je členom maďarskej reprezentácie do 21 rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies