FL: Líder z Trenčína v šlágri proti majstrovskému Slovanu

NETKY.SK • 2 Október 2014, 12:49 • 2 min
FL: Líder z Trenčína v šlágri proti majstrovskému Slovanu

BRATISLAVA - Duel úradujúceho slovenského futbalového vicemajstra s majstrom figuruje koncom tohto týždňa v itinerári najvyššej súťaže 2014/2015.

slovakia

left justify in out

Domáci AS Trenčín si zmeria sily s ŠK Slovan Bratislava v šlágri 13. kola Fortuna ligy, ktorý sa uskutoční v nedeľu 5. októbra o 19.00 h na štadióne pod Čákovým hradom.

 

Hráči Trenčína sú v súčasnosti na čele neúplnej tabuľky s 27 bodmi z dvanástich odohraných stretnutí, "belasým" ako predsezónnemu najväčšiemu ašpirantovi na titul patrí momentálne "až" piata priečka so 16 bodmi. Slovan však vzhľadom na účinkovanie v európskych pohároch odohral zatiaľ iba desať ligových zápasov, na skompletizovanie chýbajú bratislavskému tímu ešte dve dohrávky: v Trnave proti Spartaku v rámci 3. kola (bude sa hrať 30. 10. o 14.00 h) a na Pasienkoch so Zlatými Moravcami v rámci 10. kola (3. 12. o 16.30 h). 

 

"Tešíme sa na nedeľňajšie stretnutie proti Slovanu. Súvisí to aj s postavením vo fortunaligovej tabuľke," uviedol pre agentúru SITA generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček a pokračoval: "S doterajším účinkovaním sme spokojní, aj keď sme zbytočne prišli o nejaké body. Neprehrali sme 17 zápasov, túto peknú sériu nám zastavila cez víkend Dunajská Streda, kde sme podľahli tesne 2:3. Vždy nastupujeme s cieľom popasovať sa o víťazstvo, iné to nebude ani teraz proti Slovanu. Pôjdeme za úspešným výsledkom, pred reprezentačnou prestávkou chceme získať tri body. Hráči sa musia skoncentrovať, hrať zodpovedne, disciplinovane, na sto percent. Verím, že uspejeme." 

 

Slovan nie je v ostatnom období v dobrom psychickom rozpoložení. "Belasí" majú navyše dosť nahustený program, pretože ako jediní zastupujú slovenský futbal na európskej klubovej scéne aj v hlavnej fáze, konkrétne v skupinovej časti Európskej ligy. "Tieto náležitosti si samozrejme uvedomujeme, na to sa však určite nemôžeme a nebudeme spoliehať. Slovan má stále veľkú kvalitu a výborné mužstvo," skonštatoval R. Rybníček. 

 

Futbalisti Trenčína zvládli úspešne prvú tohtosezónnu vzájomnú konfrontáciu proti úradujúcemu majstrovi: v minulotýždňovom (24. 9.) ešte z júla dohrávanom stretnutí 2. kola Fortuna ligy zvíťazili hráči AS na bratislavských Pasienkoch 2:0 gólmi Mišáka a Jaira, v nedeľu privítajú Slovan na domácej umelej tráve. 

 

V sezóne 2012/2013 obsadil Trenčín v konečnom účtovaní najvyššej slovenskej súťaže 3. miesto, v uplynulej sezóne dosiahol v novodobej ére samostatnej SR historicky najlepšie umiestnenie - 2. priečku. Hierarchicky by tak mal nasledovať v tomto ročníku majstrovský primát. "Tak ďaleko vôbec nerozmýšľame, ešte je veľa kôl do konca tejto sezóny. Silná Žilina je momentálne druhá v poradí, za nami len o dva body. Okrem Slovana posledné slovo určite nepovedala ani Trnava, nebezpečná je Senica. Liga môže byť zaujímavá až do posledného kola. Na druhej strane pre nás je výzva pobiť sa o popredné pozície i najvyššiu priečku," dodal generálny manažér AS Trenčín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies