FL: Legenda slovenského futbalu oznámila koniec kariéry, Škrtel sa rozlúči v sobotu proti DAC

NETKY.SK • 17 Máj 2022, 17:30 • 2 min
FL: Legenda slovenského futbalu oznámila koniec kariéry, Škrtel sa rozlúči v sobotu proti DAC

TRNAVA – Slovenský futbalista Martin Škrtel sa rozhodol po skončení tejto sezóny ukončiť kariéru. Posledným zápasom stopéra Spartaka Trnava bude sobotný duel 10. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy proti Dunajskej Strede. Dôvodom ukončenia kariéry sú zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

„Nepamätám si deň, ktorý by som strávil bez bolesti“

 

Tridsaťsedemročný Škrtel prišiel do Trnavy v auguste minulého roka, pred niekoľkými dňami získal s „Andelmi“ Slovenský pohár. V minulosti si obliekal dresy AS Trenčín, Zenitu Petrohrad, FC Liverpool, Fenerbahce Istanbul a Istanbulu Basaksehir. Za národný tím odohral 104 zápasov a strelil šesť gólov, zahral si na MS 2010 v Juhoafrickej republike i na EURO 2016 vo Francúzsku.

 

 

„Dúfam, že prezident Spartaka potvrdí, že klub spokojnosť s mojimi službami mal. O mojej spokojnosti sa baviť nemusíme, príchodom do Trnavy som si splnil sen. Prvú polovicu sezóny som si užil, druhá už nebola výsledkovo, herne a vymeškanými zápasmi taká, ako by som si predstavoval. Bol tam ešte faktor, či to bude dávať zmysel. Cítim, že ešte stále mám klubu aj mužstvu čo ponúknuť. Presvedčili ma zápasy, ktoré som odohral. Aj v mojom veku by som stále mohol hrať futbal aj na vrcholovej úrovni. Potom je tu však môj zdravotný stav, ktorý nebol taký, aký by som chcel," naznačil na utorkovej tlačovej konferencii Martin Škrtel, akým smerom sa budú uberať jeho ďalšie slová. 

 

 

„Neobmedzuje ma achilovka, ktorú mi operovali, ale mám problémy s chrbtom a platničkami. Každý, kto si to zažil, vie, že to nie je nič príjemné a obmedzuje ma to nielen pri futbale, ale aj v osobnom živote. Nepamätám si deň, ktorý by som strávil bez bolesti. Keby to bolo len v zápasoch alebo tréningoch, dalo by sa to nejako akceptovať. Bohužiaľ, predošlé mesiace som zápasy hrával pod tabletkami a injekciami. Môj osobný život neexistoval, so synom som mal problém prejsť sa sto metrov. Keby sme túto tlačovku robili postojačky, asi by som ju nezvládol. Bolesti sú dosť zlé. Snažil som sa to konzultovať s rôznymi lekármi a fyzioterapeutmi, absolvoval som terapie. Musím povedať, že keď sa problémy prvýkrát ozvali v októbri, polsezónu som nejako dohral.“

 

 

„V zime som problémy nemal, hral som hokej, lyžoval, neobmedzovalo ma to. Prišla však zimná príprava a bolesti sa znova ozvali až do štádia, že po zápase s Dunajskou Stredou som absolvoval ozónovú terapiu. Po čase to bolo opäť v poriadku. Už sú to však náznaky, že toto zranenie sa s futbalom ťažko zlučuje. Povedali mi to aj doktori, že na to sú najhoršie beh, skoky a dopady. Teda niečo, čo vo futbale potrebujete. Preto som sa musel rozhodnúť, že zápas s Dunajskou Stredou bude posledný nielen v Spartaku, ale aj v mojej kariére,“ povedal Škrtel so slzami v očiach a stiahnutým hrdlom.

 

Rozlúčkový zápas Martina Škrtela má výkop v sobotu 21. mája o 17:00 na Štadióne Antona Malatinského. Prezident Spartaka Peter Macho vyzval všetkých fanúšikov, aby zaplnili štadión v čo najväčšom počte „...aj preto, aby raz mohli povedať svojim vnukom, že boli pri tom, keď sa lúčil futbalový kráľ.“

 

Po stretnutí bude na štadióne autogramiáda s hráčmi Spartaka vrátane Martina Škrtela. „Za celú sezónu si chalani zaslúžia, aby sa ľudia prišli rozlúčiť v čo najväčšom počte. Skončili sme tretí a vyhrali sme pohár. Keď som sa lúčil s reprezentáciou, veľa ľudí si vtedy cestu na štadión nenašlo. Bol by som veľmi rád, keby tentoraz bolo v hľadisku čo najviac fanúšikov nielen z Trnavy, ale aby prišli aj ľudia z okolia, ktorí prežívali moju kariéru so mnou,“ dodal Škrtel.

 

Prečítajte si tiež: MS v hokeji: Kanada nám udelila lekciu, Fíni deklasovali USA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies