FL: Kouč Dunajskej Stredy nerieši regeneráciu, mrzí ho neúčasť Szarku

NETKY.SK • 1 Marec 2016, 18:28 • 2 min
FL: Kouč Dunajskej Stredy nerieši regeneráciu, mrzí ho neúčasť Szarku

DUNAJSKÁ STREDA - Tréner futbalového klubu FC DAC 1904 Dunajská Streda Tomislav Marič sa pred stredajším domácim stretnutím 21. kola Fortuna ligy proti MFK Skalica nechce vyhovárať na skutočnosť, že jeho zverenci mali menej času na regeneráciu ako súper zo Záhoria.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, nováčik zo Skalice zvíťazil v piatok 26. februára v jarnej ouvertúre najvyššej slovenskej súťaže nad úradujúcim vicemajstrom zo Žiliny 1:0, futbalisti zo Žitného ostrova doma v nedeľu 28. 2. hrali nerozhodne so Spartakom Myjava 1:1.


"Podľa môjho názoru nie je až také dôležité, či má niektoré mužstvo o dva dni viac času na regeneráciu. Sústrediť sa musíme na to, že v stredu narazíme na súpera, ktorý sa zameriava na hlbokú defenzívu. Preto bude dôležité hrať trpezlivo a vyčkať si na svoje príležitosti. Dúfam, že s nimi naložíme lepšie ako v nedeľu," vyjadril sa kouč Dunajskej Stredy Marič v rozhovore na klubovej internetovej stránke.


Štyridsaťtriročného rodáka z nemeckého Heilbronnu skôr mrzí, že v zostave nemôže rátať s kanonierom Ákosom Szarkom, ktorý sa zranil v spomenutom stretnutí s Myjavou a musí týždeň nútene pauzovať. "Zranenie Ákosa pre nás znamená veľkú stratu, pre jeho štýl hry ho nevieme v útoku nahradiť rovnakým typom hráča. Máme však mladých futbalistov, ktorí sú schopní naskočiť do zostavy. Viackrát som už povedal, že v kádri je 23 hráčov do poľa a všetci majú prvoligové parametre. Bez ohľadu na to, kto pôjde na ihrisko, bude mať moju plnú dôveru," dodal Tomislav Marič.

Futbalista Dunajskej Stredy Ákos Szarka je smutný, že mužstvu zo Žitného ostrova nebude k dispozícii v stredajšom domácom stretnutí 21. kola najvyššej slovenskej súťaže proti nováčikovi zo Skalice. Dvadsaťpäťročný vysoký útočník v nedeľňajšej jarnej ligovej ouvertúre s Myjavou (1:1) musel odísť predčasne z trávnika v 30. min a následné vyšetrenie a röntgen v nemocnici odhalili distorziu ľavého členka s približne týždňovou dobou liečenia. "Poriadna smola zraniť sa hneď na začiatku jari, je to na šľak trafenie. Absolvoval som celú zimnú prípravu, odrobil som všetky tréningové jednotky. A potom hneď v prvom zápase príde také zranenie - aj keď menšie. Chvalabohu nemám nič zlomené, ani natrhnuté, ide o podvrtnutý členok. Pár dní musím nosiť ortézu a oddychovať sedem až desať dní. Vôbec ma neteší, že nemôžem hrať a pomôcť tímu na ihrisku," citovala internetová stránka dunajskostredského klubu slová Ákosa Szarku, s deviatimi gólmi najlepšieho strelca mužstva v tejto sezóne. 


Zakončovateľ FC DAC 1904 verí, že na rozdiel od spomenutého duelu s Myjavou dokáže mužstvo úspešnejšie zvládnuť tri následné vystúpenia - doma proti Skalici (2. 3.), Ružomberku (5. 3.) a Senici (12. 3.). "Musíme sa z nedeľňajšieho stretnutia s Myjavou poučiť a z ďalších troch domácich zápasov by sme mohli získať plný počet bodov. Bolo by to dobré, ale v tejto lige je každý duel ťažký. Treba dať do toho všetky sily, ukázať naše umenie, preniesť tvrdú prácu z prípravy. Som presvedčený, že potom prídu aj body," skonštatoval Ákos Szarka, ktorý bude minimálne v stredu pozerať stretnutie z tribúny: "Mám s tým skúsenosti, už som takto sledoval veľa zápasov. Nie je to príjemný pocit. Opäť to budú pre mňa muky."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies