FL: Košičan Bukata po operácii achilovky predčasne ukončil sezónu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 10:04 • 2 min
FL: Košičan Bukata po operácii achilovky predčasne ukončil sezónu

KOŠICE - Futbalový stredopoliar Martin Bukata z MFK Košice sa v stredu v Prešove podrobil operačnému zákroku a vo fortunaligovej sezóne 2014/2015 si už nezahrá.

slovakia

left justify in out

"Odhodlával som sa dlhšie, či mám ísť na operáciu alebo nie. Nakoniec som súhlasil," povedal pre klubový web Bukata. "Počas asi 40-minútového zákroku sme odstránili zapálenú blanu achilovej šľachy a taktiež výrastky na päte," ozrejmil klubový lekár Ľubomír Jacko.

 

Predpokladaná doba liečenia sa odhaduje na dva až tri mesiace. "Vyzerá to tak, že táto sezóna sa pre mňa predčasne skončila. Už si v nej nezahrám. Skúšal som všetko možné, aby som nemusel ísť pod nôž, ale nič nepomáhalo. Dôležité bude, aby som sa teraz dal stopercentne do poriadku a mohol tak bez problémov naskočiť do letnej prípravy. Tú by som chcel zúročiť v novom ročníku," poznamenal Bukata.

 

Bukatu rovnaké miesto trápilo i pred šiestimi mesiacmi, pomohla však sadra na dva týždne, rehabilitácia a bolesť pominula. Vo februári sa patálie znova vrátili. "Som z toho veľmi sklamaný. Rozhodol som sa to riešiť radikálnejšie. Zákrok dopadol dobre. Všetko je v poriadku. Dúfam, že o pár týždňov bude noha fit. Dovtedy bude chlapcom držať palce. Nič iné mi ani nezostáva," dodal hráč s prezývkou "Buky".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona