FL: Kelemen a Danko strojcami michalovského víťazstva

NETKY.SK • 19 Október 2015, 11:55 • 2 min
FL: Kelemen a Danko strojcami michalovského víťazstva

MICHALOVCE - Nedeľné záverečné stretnutie 13. kola Fortuna ligy 2015/2016 bolo v réžii dvoch nováčikov najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

slovakia

left justify in out

 Na štadión MFK Zemplín Michalovce pricestovali z opačného konca republiky hráči MFK Skalica. Hostia začali lepšie a v 14. min zásluhou Ľubomíra Ulricha otvorili skóre. Prakticky z protiútoku však domáci získali výhodu pokutového kopu, ktorú využil španielsky legionár Samuel Bayón. Krátko pred polčasovou prestávkou sa proti stopercentnej šanci Skaličana Mareka Hlinku vytiahol michalovský brankár Marián Kelemen. Po zmene strán od 49. do 53. min zaúradoval Stanislav Danko. Talentovaný mladý stredopoliar dvoma zásahmi v spomenutom časovom rozpätí rozhodol o triumfe MFK Zemplín 3:1. Ten vyrovnal tohtosezónnu vzájomnú bilanciu so skalickým klubom na 1:1, Záhorákom sa revanšoval za najtesnejšiu prehru 0:1 z 2. fortunaligového kola.

"Zápas sme rozohrali dobre, strelili sme gól. Žiaľ, vzápätí sme inkasovali. Aj potom sme to mali pod kontrolou. Myslím si, že v úvodnom dejstve sme boli lepší, ale nepridali sme zásahy. Ani do druhého polčasu sme nevstúpili zle, no vzadu sme sa dopustili individuálnych chýb, tie súper potrestal. Videli sme, že Kelemen má formu. V nedeľu to dokázal. Zverencom nemôžem vyčítať útočnú fázu, vypracovali si šance, problém je v defenzíve. Po góloch na 1:2 a 1:3 už náš výkon nezniesol žiadne prísnejšie meradlo," zhodnotil vo vysielaní Dvojky RTVS český tréner futbalistov MFK Skalica Aleš Křeček.

"Bol to veľmi dôležitý duel. Pripravili sme útočnejšiu taktiku. Verili sme, že doma Skalicu môžeme zdolať. Chlapci trikrát skórovali po krásnych akciách. Futbal sa ľuďom musel páčiť. Danko pracuje poctivo, jeho výkonnosť od minulého ročníka išla rapídne nahor. Zaujímajú sa o neho nejaké zahraničné kluby. V nedeľu iba potvrdil svoju kvalitu, prajem mu to," tešilo českého kouča hráčov MFK Zemplín Michalovce Františka Šturmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona