FL: Kalabiška sklamaný z prehry, potešil ho 16. gól

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 15:11 • 2 min
FL: Kalabiška sklamaný z prehry, potešil ho 16. gól

BRATISLAVA - Futbalisti Senice inkasovali štyri góly už v treťom zápase najvyššej slovenskej súťaže za sebou. Po prehre v Bratislave so Slovanom (4. mája - výsledok 1:4) a doma s Trenčínom (8. mája - 0:4) tím zo Záhoria v nedeľu večer podľahol v Zlatých Moravciach "domácemu" Spartaku Trnava 2:4. Hráči "andelov" nastrieľali všetky štyri góly už v prvom polčase, Seničania skorigovali nepriaznivý stav až po zmene strán.

slovakia

left justify in out

"Urobili sme fatálne individuálne chyby a zaplatili sme za ne. V kabíne sme si povedali, že takto jednoducho nemôžeme hrať. Pred našou šestnástkou sme s loptou pracovali pomaly, naopak Trnava bola dôrazná a potrestala nás. Do druhého polčasu sme vstúpili dobre, dali sme gól, no už bolo neskoro. Som však rád, že sme zápas dohrali so cťou a aspoň sme znížili na 2:4," citoval web fortunaliga.sk slová ofenzívneho stredopoliara Jana Kalabišku. Senického kanoniera potešila aspoň skutočnosť, že na začiatku druhého polčasu skóroval a so 16 gólmi sa na čele poradia strelcov dotiahol na vedúceho Mateja Jeliča z MŠK Žilina. "Je to jediné pozitívum tohto zápasu. Teší ma, že sme opäť bok po boku, bude to ešte zaujímavé. Uvidíme, ako to napokon dopadne," skonštatoval český legionár v drese Senice.

 

Zverenci "staronového" trénera Eduarda Pagáča figurujú tri kolá pred koncom Fortuna ligy na 5. mieste už len s minimálnou šancou na účasť v pohárovej Európe: na štvrtý Slovan Bratislava má Senica osembodový odstup. Tretia v tabuľke Trnava má o desať bodov viac ako FK Senica a nedeľňajším víťazstvom si zabezpečila miestenku do Európskej ligy UEFA 2015/2016. Vedenie senického klubu chce dať od ďalšej sezóny ešte väčší priestor mladým futbalistom z vlastnej liahne, minulotýždňová rozlúčka so štvoricou skúsených hráčov (Tomáš Kóňa, Tomáš Majtán, Lukáš Opiela, Pavel Čermák) však mala podľa J. Kalabišku tiež vplyv na nevydarené vystúpenie proti Trnave. "Mladí hráči ich zatiaľ nedokážu adekvátne nahradiť. Snažili sa, bojovali, ale keď urobíme chyby a musíme doháňať náskok súpera, tak potom je to s takýmto neskúseným mužstvom ťažké," vyjadril sa 28-ročný Jan Kalabiška.

 

K jeho slovám sa pridal aj ďalší český legionár v senickom drese - obranca Petr Pavlík. "Neviem, či je to daň za to, aké zmeny nastali v našom tíme. Mladých chalanov sme v nedeľu cez polčasovú prestávku povzbudili. Každý občas urobí chybu, stane sa to aj nám skúsenejším. Nebudem špekulovať, či by to bol iný zápas, ak by hrali Kóňa, Opiela či Majtán. Je to tak, ako to je a musíme sa s tým zmieriť. Chceme dôstojne dohrať sezónu a pripraviť sa na tú ďalšiu," poznamenal 28-ročný nový senický kapitán Pavlík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies