FL: Kalabiška má motiváciu prekonať aj krajana Smetanu

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 13:43 • 2 min
FL: Kalabiška má motiváciu prekonať aj krajana Smetanu

SENICA - O korunu kráľa strelcov v tejto sezóne najvyššej slovenskej futbalovej súťaže súperia dvaja legionári: Chorvát Matej Jelič a Čech Jan Kalabiška pred sobotňajšou derniérou nastrieľali po 17 gólov v dueloch Fortuna ligy 2014/2015. Tretí v klasifikácii Jaroslav Mihalík zo Žiliny má už výrazný odstup piatich presných zásahov.

slovakia

left justify in out

Obom spomenutým "sedemnásťgólovým" by tento súčasný nástrel bohato stačil na honor najlepšieho kanoniera v uplynulom ročníku 2013/2014, víťazný Tomáš Malec z Trenčína vtedy skóroval štrnásťkrát. Jelič sa v médiach vyjadril, že hoci majú s Kalabiškom na konte rovnaký počet gólov, on dáva vraj krajšie. "Vážne? To že povedal? Ak ich on dáva krajšie, tak ja ich dám viac," citoval senický klubový web slová ľavonohého univerzála Jana Kalabišku, ktorý je pred sobotňajším zápasom záverečného 33. kola proti Podbrezovej zdravo vyhecovaný.

 

Rodák z Mělníka Kalabiška má tiež príležitosť dotiahnuť sa na doteraz najlepšieho kanoniera Senice - krajana Ondřeja Smetanu, ktorý v sezóne 2010/2011 nastrieľal v drese "Záhorákov" 18 gólov. Vtedy sa však netešil z prvenstva medzi strelcami, tam dominoval Filip Šebo zo Slovana Bratislava s 22 presnými zásahmi. "Je to určite motivácia prekonať Smetyho. O ňom sa tu stále hovorí ako o top kanonierovi. Ak ho prekonám, možno sa tak bude hovoriť o mne. V prvom rade sa však chceme rozlúčiť so sezónou víťazstvom," poznamenal pre web fksenica.eu 28-ročný Kalabiška, ktorý je odhodlaný nechať na trávniku všetko. Post najlepšieho ligového kanoniera mu doprajú všetci spoluhráči. "Chalani si ma doberajú v kabíne. Verím, že mi v sobotu pomôžu k nejakému gólu a po zápase sa budeme tešiť nielen z víťazstva, ale aj z toho, že som dal najviac gólov," dodal bývalý hráč 1. FK Příbram, FC Graffin Vlašim a FC Brno Jan Kalabiška..

 

Súboj o kráľa strelcov Fortuna ligy 2014/2015 sa rozuzlí v sobotu (Žilina privíťa v derniére v rovnakom čase od 17.15 h FC Spartak Trnava, pozn.) a ak nie, Kalabiška s Jeličom si prvenstvo podelia. Nezanedbateľná je aj prémia 10-tisíc eur, ktorú vypísala Únia ligových klubov ako riadiaci orgán najvyššej futbalovej súťaže v SR pre najlepšieho kanoniera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies