FL: Jantek povedie Prešov aj proti Žiline, Tatran chce vyhrať

NETKY.SK • 28 Október 2016, 11:58 • 2 min
FL: Jantek povedie Prešov aj proti Žiline, Tatran chce vyhrať

PREŠOV - Hráčov 1. FC Tatran Prešov v nedeľňajšom stretnutí proti lídrovi tabuľky MŠK Žilina v 14. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ešte stále oficiálne z lavičky nepovedie už dávnejšie avizovaný rakúsky tréner Günter Kronsteiner, ale opäť Miroslav Jantek.

slovakia

left justify in out

Ten z pozície nového asistenta trénera viedol Šarišanov v ostatnom 13. kole Fortuna ligy - v sobotu 22. októbra pri remíze 2:2 v Michalovciach. "Na lavičke nášho mužstva cez víkend doma proti Žiline bude Miroslav Jantek. Je to nový zazmluvnený asistent trénera, kontrakt má do konca tejto sezóny 2016/2017," uviedol pre agentúru SITA generálny manažér 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček a pokračoval: "Günter Kronsteiner zatiaľ nemá vybavené potrebné náležitosti. Pôsobil v Amerike, neprišli mu niektoré dokumenty. Na striedačke v nedeľu nebude sedieť, ale má dobré nápady a dôležité veci konzultuje s Miroslavom Jantekom."


Po odvolaní trénera "zeleno-bielych" Stanislava Vargu po 11. kole Fortuna ligy (bývalý slovenský reprezentant naposledy koučoval mužstvo v Trenčíne proti úradujúcemu majstrovi pri remíze 1:1, pozn.) viedol prešovský tím v domácom víťaznom súboji 12. kola proti Ružomberku (2:1) asistent Ján Karaffa, s ktorým však tiež po vzájomnej dohode ukončili pôsobenie v Tatrane. "U nás je to trochu zamotaná situácia, aspoň majú novinári o čom písať," vyjadril sa s úsmevom Marek Trávniček a doplnil: "Dôležité je, že spĺňame všetky podmienky po technickej stránke. Asistent trénera môže viesť mužstvo v troch ligových stretnutiach, situáciu budeme riešiť. Podstatné je tiež to, že nálada v mužstve je dobrá, tri zápasy za sebou sme v lige neprehrali, vynasnažíme sa pokračovať v nastúpenom trende."


Nováčik najvyššej futbalovej súťaže z Prešova figuruje v súčasnosti s desiatimi bodmi na 10. mieste v klasifikácii Fortuna ligy s jednobodovým odstupom od deviatej Senice, naopak na predposlednú jedenástu v tabuľke Dunajskú Stredu má 1. FC Tatran dvojbodový náskok, posledné Zlaté Moravce-Vráble získali zatiaľ 6 bodov. Na Šarišanov však čaká v nedeľu 30. októbra od 17.30 h mimoriadne náročná previerka v rámci 14. kola Fortuna ligy - domáci súboj so Žilinou. Tím spod Dubňa je na čele tabuľky so šesťbodovým náskokom pred Podbrezovou, hráči MŠK disponujú šnúrou siedmich víťazstiev za sebou pri skóre 21:2. Zverenci trénera Adriána Guľu naposledy ťahali vo Fortuna lige za kratší koniec pred vyše dvoma mesiacmi - 20. augusta na bratislavských Pasienkoch so Slovanom (0:1). "Chceme pribrzdiť Žilinu pri jej spanilej jazde. Do nedeľňajšieho zápasu proti MŠK ideme s cieľom zvíťaziť," dodal odhodlane generálny manažér 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies