FL: Janič chce natiahnuť priaznivú sériu aj na Pasienkoch

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 14:07 • 2 min
FL: Janič chce natiahnuť priaznivú sériu aj na Pasienkoch

BRATISLAVA - Futbalistom MFK Ružomberok ide "karta". Zverenci trénera Ivana Galáda sa po jesennom predposlednom jedenástom mieste prepracovali v najvyššej slovenskej súťaži do pokojného stredu tabuľky na 6. priečku.

slovakia

left justify in out

V siedmich jarných vystúpeniach vo Fortuna lige "Ruža" neprehrala, získala až 17 bodov (bilancia: 5 - 2 - 0, skóre 11:5), čo je o jeden viac ako v jesenných 19 odohraných kolách. Hráči spod Čebraťa naposledy aj bez zraneného špílmachra a lídra tímu Mareka Saparu ako aj dištancovaného stopéra Jána Masla zvládli domáci súboj proti Dunajskej Strede (2:1), hoci ešte dvadsať minút pred koncom stretnutia prehrávali. "Je ťažké porovnávať sa s Marekom (Saparom, pozn.), ale myslím si, že kopaciu techniku nemám najhoršiu. Skôr som sa bál toho, ako po dlhšom čase zapadnem do mužstva, keď mašina bola nakopnutá a ja som vypadol zo zostavy. Som spokojný s víťazstvom nad Dunajskou Stredou i v tom, že pokračujeme v priaznivej sérii. Ak dostanem v nasledujúcom zápase príležitosť, o to ľahšie sa mi bude hrať," citoval ružomberský klubový web slová ofenzívneho stredopoliara Lukáša Janiča, ktorý krásnou strelou z priameho kopu rozhodol o víťazstve v spomenutom dueli proti FC DAC a gól venoval aj spoluhráčovi Saparovi.

 

Dvadsaťosemročný rodák z Prešova Lukáš Janič(nar. 30. decembra 1986), ktorý je kmeňovým hráčom MFK Zemplín Michalovce a v Ružomberku hosťuje do konca sezóny 2014/2015, už myslí na sobotňajší fortunaligový súboj na Pasienkoch proti domácemu ŠK Slovan Bratislava. Na úradujúceho majstra má MFK v súčasnosti trojbodové manko a o odohraný zápas viac, v hlavnom meste Slovenska však chce uspieť. "Slovan má nového trénera, určite bude chcieť vyhrať. Už sa na nich v tabuľke doťahujeme, aj keď máme duel naviac. Sme však na dobrej vlne, pohoda z nás momentálne srší, treba ju čo najdlhšie využiť. Do Bratislavy musíme ísť s čistou hlavou a nič si nenamýšľať. Favoritom je Slovan. My sa budeme snažiť po taktickej stránke, aby sme neinkasovali a verím, že strelíme nejaký gól," dodal Lukáš Janič, ktorý v doterajšej kariére pôsobil aj v Lipanoch, MFK Košice, poľských kluboch Korona Kielce a Sandecja Nowy Sacz, účinkoval i v Zlatých Moravciach, českých Tepliciach a zo spomenutých Michaloviec pred príchodom do Ružomberka hosťoval v Seredi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies