FL: Hromada hosťovanie v Senici zo Sampdorie vníma pozitívne

NETKY.SK • 12 August 2015, 11:08 • 2 min
FL: Hromada hosťovanie v Senici zo Sampdorie vníma pozitívne

SENICA - Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Jakub Hromada spečatil príchod do fortunaligovej FK Senica, kde bude dva roky hosťovať zo Sampdorie Janov. TASR o tom v stredu informoval mediálny manažér "Záhorákov" Milan Ondruš.

slovakia

left justify in out

Už v utorok túto správu prezentoval kapitán slovenskej 19-ky na sociálnej sieti. Hromada odišiel v roku 2012 do talianskeho klubu Juventus Turín. O tri roky neskôr vymenil dres "starej dámy" za Sampdoriu Janov. Opačným smerom ide zo Senice 16-ročný útočník Michal Tomič, ktorý by mal v Janove takisto hosťovať dva roky.

 

"Jakuba sme sledovali už v mládežníckych kategóriách, keď bol ešte na Slovensku. Potom šiel do Talianska. Je to stredový záložník, tvorca hry. Sme radi, že sme ho získali. Do Senice prišiel na dvojročné hosťovanie s možnosťou využitia opcie," povedal športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

 

Pre Hromadu nie je senické angažmán krokom späť. Má mu pomôcť najmä zvládnuť ťažký skok z mládežníckych do seniorských kategórií. "Hosťovanie v Senici vnímam veľmi pozitívne, určite si nemyslím, že je to krok vzad. Práve naopak. Dostal som sa do veku, keď musím čo najlepšie zvládnuť prechod do mužského futbalu. V Taliansku som doteraz hrával iba juniorskú súťaž. V Senici som už tretí týždeň a od prvého momentu sa mi tu páči úplne všetko. Je tu skvelý kolektív, výborné podmienky, tréningové plochy aj samotný štadión. S niektorými chlapcami som sa už poznal predtým a s ostatnými si rozumiem tiež veľmi dobre. Preto verím, že Senica a slovenská liga bude pre mňa dobrým krokom," uviedol hráč, ktorý by mal prvý raz obliecť senický dres už v stredajšom pohárovom zápase na pôde Domaniže.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies